Evenimente : Filme

Fata cu un dragon tatuat / The Girl with the Dragon Tattoo

Fata cu un dragon tatuat / The Girl with the Dragon Tattoo, primul film din seria Millenium a scriitorului Stieg Larsson, acum si in varianta hollywoodiana cu Daniel Craig, Christopher Plummer si Rooney Mara, in regia lui David Fincher, din 30 decembrie, la cinema
Filmul este adaptarea cinematografica a trilogiei Millennium, scrisa de Stieg Larsson, care s-a vandut in 65.000.000 exemplare in 46 de tari. The Girl With The Dragon Tattoo, primul volum din serie, a fost publicat in 2005, la scurta vreme dupa moartea subita a autorului.
Un labirint de crime, coruptie, secrete de familie si doua fiinte umane bantuite de demoni interiori reunite in mod neasteptat pentru a rezolva un mister vechi de 40 de ani: Mikael Blomkvist (interpretat de Daniel Craig) si Lisbeth Salander (interpretata de Rooney Mara). Mikael, un reporter financiar invinuit de calomnie este angajat de catre un mare industrias suedez, Henrik Vanger (interpretat de Christopher Plummer), sa dea de urma nepoatei sale disparute Harriet, Vanger fiind convins ca acesta fusese omorata de un membru al familiei.

Lisbeth, o tanara bizara, dar un geniu al investigatiilor de la firma Milton Security, este angajata sa faca un raport despre Mikael Blomkvist, insarcinare care o va face, in cele din urma, sa-si uneasca fortele cu Mikael in rezolvarea disparitiei lui Harriet. Talentul de hacker si perspicacitatea lui Lisbeth devin o comoara nepretuita pentru Mikael. In timp ce el se lupta cu tacerea indaratnica a membrilor familiei Vanger, Lisbeth obtine informatii cruciale din umbra, cu ajutorul computerului. Impreuna, descopera un intreg lant de crime incepute cu mult timp in urma, care continua si in prezent.