Evenimente : Filme

Europolis

In drama Europolis, un film romanesc fantastic cu Adriana Trandafir, Magdalena locuieste impreuna cu fiul ei Nae in Sulina si este socata atunci cand primeste o telegrama din Franta prin care i se cumunica faptul ca fratele sau Luca a decedat recent.
Ea nu mai stia nimic de soarta lui de aproximativ 50 de ani si ii facuse slujba crestineasca de inmormantare cu ani in urma, crezandu-l mort.
Chemati in Franta pentru a rezolva problemele legate de mostenirea rudei lor, Magdalena si Nae il intalnesc pe samanul Ata, cel mai bun prieten al lui Luca, afland de la acesta ca ultima dorinta a decedatului a fost sa fie ingropat in cimitirul de la marginea orasului Sulina.
Spiritul mortului incearca sa comunice cu rudele prin intermediul unor fenomene supranaturale, intrand in trupul lui Nae, insa Magdalena il contracareaza executand ritualuri funerare romanesti cu ajutorul carora se presupune ca sufletul isi va gasi linistea si nu va mai bantui timp de 40 de zile prin locurile prin care a umblat de-a lungul vietii.
***
Click pentru programul filmelor care ruleaza saptamana aceasta.