Evenimente : Filme

Duelul

Thriller-ul Duelul, un film romanesc politist de Sergiu Nicolaescu, cu Jean Constantin si Ion Ritiu, film din seria comisarului Moldovan. In timp ce ancheteaza spargerea unei banci, faimosul comisar apara un grup de infractori minori pe care incearca sa-i recupereze pentru societate.

Comisarul, impreuna cu partenerul sau Petrescu (George Mihaita) si ajutat de informatorul de nadejde Limba (Jean Constantin), intra in lumea cersetorilor si a copiilor strazii, de unde toate firele duc catre Maimuca (Colea Rautu), autorul jafului, cat si la adevaratul lider al bandei, Rica Pasarin (Ion Ritiu).
Secvente spectaculoase, urmariri palpitante, recrearea fidela a atmosferei unice, plina de aventuri si nostalgie, a Bucurestiului interbelic sunt elemente care au adus notorietate filmelor de aventuri regizate de Sergiu Nicolaescu.
Sergiu Nicolaescu incheie cu acesta pelicula seria filmelor politiste retro, prin care a incercat sa prezinte romanilor o lume disparuta odata cu instaurarea regimului comunist.
***
Click pentru programul filmelor care ruleaza saptamana aceasta.