Evenimente : Filme

Dragoste si Moarte / Love And Death

In comedia Dragoste si Moarte / Love And Death, un film de aventuri regizat de Woody Allen, ispirat dupa romanul lui Lev Tolstoi – Razboi si pace, fiul unei familii din Rusia pleaca la razboi impotriva armatei lui Napoleon si se intoarce erou. Dupa casatoria cu verisoara sa Sonja, cei doi pun la cale un plan de asasinare a lui Napoleon.

Boris este fiul cel mai mic al unei familii rusesti din perioada razboielor cu Napoleon. El este indragostit din copilarie de verisoara sa Sonja, care la randul ei il iubeste pe fratele mai mare al lui, Ivan. Rusia este atacata de armata lui Napoleon, iar Boris este trimis impotriva vointei sale la razboi. Desi nu este deloc un erou, el reuseste sa captureze un grup de ofiteri inamici.
Dupa razboi, murind sotul Sonjei, Boris fiind provocat la duel de catre un nobil rus si avand sanse mici de supravietuire, obtine promisiunea Sonjei ca se va casatori cu el dupa duel. Supravietuind miraculos duelului, Boris se casatoreste cu Sonja, desi aceasta nu-l iubeste.
In timp, relatia lor ajunge la iubire sincera, moment in care Boris are tentatii sinucigase. Pentru a-l indeprta de la aceste idei, avand in vedere si faptul ca Napoleon cucerise Moscova, Sonja propune un plan de asasinare a lui Napoleon. Numai ca socoteala de acasa nu se potriveste cu ce din targ…
***
Click pentru programul filmelor care ruleaza saptamana aceasta.