Evenimente : Filme

Despre Oameni si Melci

Filmul de neratat al lunii septembrie este comedia Despre oameni și melci, ce va avea premiera nationala in data de 14 septembrie, ajungand in prima saptamana in nu mai putin de 22 de orase, pe aproximativ 40 de ecrane.

1992, Cimpulung Muscel. Fabrica de masini ARO a dat faliment si urmeaza sa fie privatizata intr-o saptamana. Va fi cumparata de o companie franceza care intentioneaza sa o transforme intr-o crescatorie de melci. Dintre muncitorii pe care fabrica ii are in prezent, doar 300 isi vor pastra locul de munca. Totul se schimba cand unul dintre baieti gaseste o solutie inedita menita sa-i salveze colegii de la somaj si sa scoata uzina din faliment.

Filmul este cel de-al doilea lung metraj in regia lui Tudor Giurgiu, dupa Legături Bolnavicioase, care a avut premiera in Romania in anul 2006.

In Despre oameni si melci spectatorii se vor bucura de prestatia unor actori romani indragiti precum Andi Vasluianu, Dorel Visan, Monica Birladeanu, Andreea Bibiri, Valeria Seciu, Ovidiu Crisan, Ion Grosu, Clara Voda sau Alina Berzunteanu, dar si de interpretarea renumitului actor francez Jean François Stevenin si a fiului sau, Robinson Stevenin. Jean François Stevenin a avut roluri importante in filmele unor regizori precum François Truffaut, Jacques Rivette, Bertrand Blier, Jacques Demy sau Jean-Luc Godard si a jucat pentru prima data intr-un film romanesc.

Reprezentatii speciale la cererea spectatorilor vor avea loc la cinema Studio in perioada 21 -27 Septembrie de luni pana vineri la orele 22:00 si sambata de la ora 00.

In cadrul BEST FILM FEST XIII