Evenimente : Filme

De-a Lungul vremii / Im Lauf der Zeit / Kings of the Road

De-a Lungul vremii este un road movie din anul 1976, in regia lui Wim Wenders.
Intr-o zi de vara, o masina VW se indreapta in mare viteza spre apele fluviului Elba. Un barbat reuseste sa se elibereze din masina scufundata si se salveaza la mal. Acestea sunt circumstantele in care are loc prima intalnire dintre Bruno si Robert care vor porni, la bordul camionului lui Bruno, intr-o lunga calatorie de-a lungul granitei germano-germane. 
Pe fundalul unei Germanii rurale, caracterele celor doi eroi principali capata contururi extrem de distincte, iar cineastul ii portretizeaza in baza sperantelor si viselor care ii anima, dar care ii poarta totodata de colo-colo, fara sa ajunga vreodata implinite.
In acest film, Wenders atinge si problema americanizarii din ce in ce mai manifeste in Germania si datorate, in mare masura, chiar cinematografului. Wenders ofera, de fapt, o viziune critica asupra evolutiei filmului si a artei cinematografice, pelicula – realizata in anul 1976 impreuna cu Rüdiger Vogler si Hanns Zischler – fiind distinsa la Cannes cu Premiul Asociatiei Criticilor de Film.