Evenimente : Filme

Daybreakers (Australia – SUA, 2009)

Suntem în anul 2019. O molimă misterioasă a cuprins întreg pământul, transformând majoritatea populaţiei în vampiri. Oamenii au ajuns o specie de „mâna a doua”, pe cale de dispariţie – forţaţi să se ascundă, fiind vânaţi şi închişi în ferme şi crescătorii de consum pentru hrana vampirilor.
Acum totul depinde de Edward Dalton, un cercetător în domeniul vampirilor ce refuză să se hrănească cu sânge uman, pentru a perfecta o formulă ce imită sângele, un substitut ce va susţine vampirii şi va cruţa puţinii oameni rămaşi. Dar, timpul şi speranţa se epuizează rapid – cel puţin până când Ed o întâlneşte pe Audrey, o supravieţuitoare umană, care îl conduce spre o descoperire revoluţionară. Înarmat cu o cunoaştere pentru care deopotrivă vampirii şi oamenii ar ucide, Ed trebuie să le lupte cu semenii săi pe viaţă şi pe moarte, iar finalul confruntării va decide soarta rasei umane.
Stilat, provocator şi plin de acţiune, DAYBREAKERS este un thriller în care ETHAN HAWKE, actor de două ori nominalizat la premiul Oscar (cel mai bun actor în rol secundar, TRAINING DAY, 2001; scenariu adaptat BEFORE SUNSET, 2004) joacă rolul principal, alături de WILLEM DAFOE şi SAM NEILL.