Evenimente : Filme

Dancing Dreams / Tanztraume

Dancing Dreams / Tanztraume, film documentar a carei regie este semnata de Anne Linsel si Rainer Hoffman. Filmul reda experienta inedita a unor tineri care repeta timp de aproape un an un spectacol de dans "Kontakthof", conceput de faimoasa coregrafa Pina Bausch.
Spectacolul de dans Kontakthof poarta semnatura inconfundabila a Pinei Bausch si vorbeste despre diversele forme pe care le poate lua interactiunea dintre oameni, intalnirile dintre un el si o ea, cautarea dragostei si a afectiunii cu toate nelinistile, dorintele si indoielile care vin odata cu asta. Este despre sentimente, care reprezinta o mare provocare, in special pentru tineri.

Pentru aproape un an 40 de adolescenti din 11 scoli din Wuppertal (Germania) au trait o experienta emotionanta. In fiecare duminica, 40 de elevi, cu varste cuprinse intre 14 si 18 ani, au repetat sub indrumarea dansatoarelor Jo-Ann Endicott si Benedicte Billiet si sub intensa supraveghere a Pinei Bausch.

Filmul Dancing Dreams, de Anne Linsel si Rainer Hoffman reda repetitiile elevilor care culmineaza cu seara lansarii spectacolului. Adolescentii sunt surprinsi facand primele lor incercari stangace de a transforma ideile si elementele dansului in miscare, coregrafie si de a dezvolta o expresie proprie.

Distribuit in Romania de Parada Film