Evenimente : Filme

Cum sa-ti dresezi dragonul / How to Train Your Dragon (SUA, 2010)

Filmul 3D de desene animate Cum sa-ti dresezi dragonul / How to Train Your Dragon, aventura fantastica cu vikingi si dragoni, cu vocile lui Gerard Butler si Jonah Hill.
"Cum sa iti dresezi dragonul" il are in centrul actiunii pe adolescentul Hiccup (voce Jay Baruchel), fiul unui important capitan viking, Stoick cel Mare (voce Gerard Butler). Hiccup nu este considerat potrivit pentru a mosteni pozitia de lider dupa moartea tatalui sau pentru ca nu dispune de forta si eroism, desi este foarte inteligent. Ajuns la varsta la care trebuie sa-si dovedeasca barbatia, Hiccup porneste spre insula Berk pentru a prinde primul sau pui de dragon. Daca nu o face, baiatul va fi izgonit din trib si va fi lasat sa moara in periculoasele tinuturi nordice.
Spre deosebire de vigurosul lui verisor Snotface Snotlout (voce Jonah Hill), care viseaza sa devina seful clanului de vikingi si care captureaza un dragon de talie mare, Hiccup prinde un dragon ranit, pipernicit si fara dinti, cu care se imprieteneste in loc sa il omoare si care il provoaca sa priveasca lumea dintr-un punct de vedere complet diferit.
"Cum sa iti dresezi dragonul" este bazat pe cartea pentru copii cu acelasi titlu scrisa de autoarea britanica Cressida Cowell.
***
Click pentru programul filmelor care ruleaza saptamana aceasta.