Evenimente : Filme

Creatura / The Thing

Filmul Creatura / The Thing, care se doreste a fi un fel de preludiu la filmul clasic horror cu acelasi nume, al lui John Carpenter, din 1982, este realizat de MATTHIJS van HEIJNINGEN, care debuteaza in regie odata cu el. Scenariul thriller-ului este scris de ERIC HEISSERER si se bazeaza pe povestea clasica de groaza intitulata “Who Goes There?” de JOHN W. CAMPBELL JR.
Antarctica: un continent extraordinar, de o frumusete infricosatoare. El gazduieste un post izolat de observatie si cercetare numit Thule Station. Acolo, o echipa internationala de cercetatori face o descoperire senzationala. Dar satisfactia descoperirii se transforma in curand intr-o paranoia ingrozitoare in thriller-ul The Thing – Creatura, dupa ce grupul de cercetatori constata ca o fiinta monstruoasa poseda abilitatea de a se transforma in orice fiinta umana, luand exact aceeasi infatisare.
Paleontologul Dr. Kate Lloyd ( MARY ELIZABETH WINSTEAD), de la Columbia University, a parasit siguranta laboratorului ei pentru a veni in acest pustiu indepartat, care ii va oferi o experienta unica in viata. Alaturandu-se echipei norvegiene condusa de Edvard Wolner ( TROND ESPEN SEIM) care daduse peste o creatura ingropata in zapada, Kate—impreuna cu colegii ei, exploratorii Dr. Sander Halvorson ( ULRICH THOMSEN) si Adam ( ERIC CHRISTIAN OLSEN)—descopera un organism care pare sa fi murit in ere indepartate. Atunci cand, printr-un simplu experiment, creatura este eliberata din inchisoarea sa de gheata, Kate trebuie sa lupte, alaturi de pilotul Carter ( JOEL EDGERTON), si camaradul sau, Jameson (ADEWALE AKINNUOYE- AGBAJE), pentru a o impiedica sa ucida tot ce-i sta in cale. In aceasta intindere vasta si infricosatoate, un parazit reuseste deodata sa ia infatisarea tuturor lucrurilor pe care le atinge…asmutindu-i astfel pe oameni, unii impotriva altora, pentru ca el sa supravietuiasca si sa prospere.