Evenimente : Filme

Cloudy with a Chance of Meatballs 2 / Sta sa ploua cu chiftele 2 (2013)

Actiunea din Cloudy with a Chance of Meatballs 2 incepe exact de unde se termina primul film: Flint Lockwood isi distruge propria inventie – o masinarie capabila sa transforme apa in mancare. Aceasta, numita FLDSMDFR (Flint Lockwood Diatomic Super Mutating Dynamic Food Replicator) avusese un mare succes, dar generase o catastrofa de proportii uriase, improscand lumea cu torente de mancare. De aceea, Flint o aruncase in aer – sau cel putin asa crezuse.
“Dintre toate filmele la care am lucrat, acesta este preferatul meu. M-am bucurat la vestea ca voi avea ocazia sa inventez o noua poveste si sa interactionez din nou cu acest univers traznit.”, marturiseste Cody Cameron, care semneaza regia filmului, impreuna cu Kris Pearn. “Exista o multime de elemente care meritau a fi dezvoltate, inclusiv personajele. In acest al doilea film, ele au ocazia sa se manifeste mai pe larg. De exemplu, Manny – care a fost tacut pe parcursul primului film – acum scoate la iveala aspecte ascunse ale personalitatii sale. Earl, politistul, intreprinde numeroase actiuni pentru a-si salva orasul iubit.”, adauga Pearn.
In Cloudy with a Chance of Meatballs 2, Flint afla ca masinaria infernala FLDSMDFR este inca activa si produce niste creaturi hibride alimente- animale, care au invadat insula. De aceea, impreuna cu prietenii sai, se intoarce la fata locului pentru a incerca sa le opreasca inainte sa atace restul lumii. “Deja la sfarsitul primului film, alimentele incepusera sa prinda viata. Acum dezvoltam aceasta idee.”, explica producatorul Kirk Bodyfelt. “Mergem mult mai departe.”, spune Cameron. “Cand Flint si ai lui debarca pe insula, constata ca alimentele au evoluat. Nu mai sunt numai ursuleti de guma si felii de pizza, ci creveto-panzei, flami-mango, elefanto-pepeni si capsuni vorbitoare. E ca o rezervatie de anim-alimente.”
“Imediat ce ne-a venit ideea crearii anim-alimentelor, Cody s-a dus si a cumparat diverse legume si fructe, pe care a inceput sa le ‘sculpteze’, dandu-le forma unor mici creaturi bizare. In plus, am pastrat toate personajele din primul film.”, adauga Bodyfelt.