Evenimente : Filme

Cineclub Luni de Film

Cineclubul Luni de Film de la NCRR o are invitata pe criticul de film Alexandra Olivotto, care va prezenta TERTIUM NON DATUR de Lucian Pintilie si VISUL LUI LIVIU de Corneliu Porumboiu. Evenimentul are loc luni, 14 martie 2011.
Invitati surpriza.
Tertium non datur
Regia: Lucian Pintilie
Tara: Romania 2006
Durata: 40 min
Scurtmetraj. Razboi
Cu: Victor Rebengiuc, Sorin Leoveanu, Tudor Istodor
• Un grup de soldati romani primeste vizita aliatilor, mai snalti sn grad, si se ajunge la un mic scandal dintr-un motiv mai neobisnuit: un timbru foarte rar. Realizat dupa povestirea Capul de zimbru a lui Vasile Voiculescu, Tertium non datur este o parabola comica despre integrarea "ultimilor sarantoci complexati sn fictiunea numita provizoriu Europa" (citat din Note de intentie, de Lucian Pintilie).
Visul lui Liviu
Regia:Corneliu Porumboiu
Tara: Romania 2004
Durata: 40 min
Scurtmetraj. Comedie. Drama
Cu: Dragos Bucur, Constantin Dita, Adrian Vancica, Andi Vasluianu, Luiza Cocora
• Filmul ne prezinta o societate aflata intr-o eterna perioada de tranzitie, timorata de frica de a repeta greselile din trecut si care, din acest motiv, ajunge sa le repete. Liviu, eroul principal, viseaza sa aiba bani si sa mearga la mare. Lumea in care se invarte el se rezuma la cartierul in care s-a nascut si a crescut, prietenii din scoala si fostele prietene, partenerii de afaceri (mai mult ilegale) si politistul caruia ii da spaga ca sa fie lasat in pace. Isi dispretuieste tatal pentru alegerile facute, dar ajunge sa faca aceleasi greseli.
***
Click pentru programul filmelor din aceasta saptamana.