Evenimente : Filme

CINECLUB FILM MENU la cinema Union

CINECLUB FILM MENU de la Cinemateca Sala Union aduce in luna decembrie 3 filme de exceptie: Imparateasa Purpurie (1934), Cronica Adolescentei (1986) si Cetateanul Kane (1941).
IMPARATEASA PURPURIE / THE SCARLET EMPRESS
Miercuri 1 decembrie 19:30
SUA, 1934 / Drama
R: Josef von Sternberg cu Marlene Dietrich, John Lodge
Bazat pe un subiect istoric, filmul urmareste ascensiunea tarinei Ecaterina a II-a. In Rusia secolului al XVIII-lea, fiica inocenta a unui print german este adusa la curte si maritata cu decadentul imparat Petru al III-lea. Click pentru trailer si foto.

CRONICA ADOLESCENTEI / KRONIKA WYPADKÓW MILOSNYCH
Miercuri 8 decembrie 19:30
Polonia, 1986 / Drama, adaptare dupa romanul omonim scris de Tadeusz Konwicki
R: Andrzej Wajda cu Paulina Mlynarska, Piotr Wawrzynczak
In 1939, cu putin timp inainte de izbucnirea celui de-al Doilea Razboi Mondial, intr-o atmosfera tihnita, tanarul Witek asteapta rezultatul examenului de admitere la facultate si incearca sa o cucereasca pe fata de care este indragostit. Click pentru trailer si foto.

CETATEANUL KANE / CITIZEN KANE
SUA, 1941 / Drama
Miercuri 15 decembrie ora 19.30
R: Orson Welles cu Orson Welles, Joseph Cotten, Dorothy Comingore
Primul lungmetraj al lui Orson Welles este adesea proclamat cel mai important film din toate timpurile, reprezentand la vremea sa un mod inovator de povestire cinematografica, ajuns mai apoi canon pentru productia mainstream. Filmul prezinta povestea extravagantului magnat al presei Charles Foster Kane, care isi intemniteaza simtirile in spatele zidurilor palatelor pe care si le construieste. Click pentru trailer si foto.
***
Click pentru programul filmelor care ruleaza saptamana aceasta.