Evenimente : Filme

Cartita / The Departed

Thriller-ul Cartita / The Departed, un film de Martin Scorsese, cu Jack Nicholson, Leonardo DiCaprio si Matt Damon, tanarul Billy devine o piesa esentiala in razboiul dintre politie si mafia irlandeza, infiltrandu-se intr-un grup mafiot. Click pentru Galeria Foto.
Fiind nascut in cartierul unde clanul mafiot condus de Frank Costello (Jack Nicholson) isi avea cartierul general, capitanul Queenan (Martin Sheen) si ajutorul sau, Dignam (Mark Wahlberg), ii cer lui Billy sa lucreze sub acoperire.
In timp ce acesta isi da silinta sa castige increderea lui Costello, un alt tanar politist venit de pe strazile din sud, Colin Sullivan, se afirma cu repeziciune in departamentul de politie al statului. Ceea ce nu stiu superiorii sai este ca acesta lucreaza de fapt pentru Costello, informandu-l pe seful crimei organizate despre fiecare pas pe care urmeaza sa-l faca politia.
Atunci cand atat gangsterii, cat si politia, realizeaza ca o “cartita” s-a infiltrat printre ei, Billy si Colin se afla intr-un continuu pericol de a fi prinsi si dati pe mana dusmanului si fiecare trebuie sa se grabeasca sa descopere identitatea celuilalt pentru a se salva la timp.
Filmul a castigat 4 premii Oscar pentru: Cel mai bun film, Cea mai buna editare de film , Cel mai bun regizor (Martin Scorsese) si Cel mai bun scenariu scris dupa un material (William Monahan).
La Globurile de Aur, Martin Scorsese a luat trofeul pentru cel mai bun regizor.
***
Click pentru programul filmelor din aceasta saptamana.