Evenimente : Filme

Cantand in ploaie / Singin’ in the Rain

Filmul muzical Cantand in ploaie / Singin’ in the Rain, o comedie romantica cu Gene Kelly, care are in centru un cuplu de actori celebri ai perioadei mute. Intre ei se naste o frumoasa poveste de dragoste, o umbrela si multa ploaie sub care sa canti. Click pentru Galeria Foto.
In 1927 cinematograful face primii pasi inspre sonor, ceea ce va detrona multe vedete ale filmului mut. Don Lockwood si Lina Lamont formeaza un cuplu romantic, dar numai pe ecran, pentru ca, in realitate, intre cei doi nu exista iubire. Cand ultimul lor film e transformat intr-un muzical, pentru realizatori devine clar ca vocea Linei trebuie dublata, iar pe parcursul filmarilor, intre ea si Don se infiripa o poveste de dragoste.
Scena din ploaie, de referinta printre musical-uri, a fost turnata cu Kelly bolnav; starul avea 40 C si s-a temut sa nu faca pneumonie. Pe parcursul filmarii, a schimbat opt costume. La o privire atenta, se poate observa ca manecile au lungimi diferite…
"Una dintre cele mai amuzante si alerte comedii muzicale realizate la Hollywood, aceasta pelicula placuta si profesionista este de asemenea o satira amabila privind modele si moravuri cinematografice ale anilor ’20”, a scris Leslie Halliwell (Halliwell Filmgoers Companion, 1980).
Cantecul Singin´ in the rain este semnat de Arthur Freed (text) si Nasio Herb Brown (muzica).
***
Click pentru programul filmelor din aceasta saptamana.