Evenimente : Filme

Aurora

In drama Aurora, un film romanesc de Cristi Puiu, Viorel, un barbat divortat cu doi copii, vrea sa faca o schimbare radicala in viata sa si isi da demisia de la locul sau de munca. Nimeni nu stie ce are de gand… Click pentru Galeria Foto.
Apartamentul de bloc in a carui bucatarie un barbat si o femeie discuta despre bunica Scufitei Rosii, avand grija sa n-o trezeasca pe fetita care doarme in camera alaturata.
Remorcile abandonate pe terenul viran – aflat intre casele de la marginea orasului – din spatele carora barbatul pindeste ceea ce pare a fi o familie.
Orasul pe care il traverseaza acelasi barbat, dupa ce a recuperat cele doua percutoare artizanale necesare armei de vanatoare pe care o are acasa.
Barbatul are 42 de ani, se numeste Viorel (Cristi Puiu) si, stapanit de ganduri incerte, traverseaza orasul de la un capat la altul, catre un obiectiv numai de el stiut.
Aurora este al doilea film dintr-o serie de sase povesti din periferia Bucurestiului, serie inceputa cu filmul de succes Moartea Domnului Lazarescu.
Echipa:
Scenariul si regia: Cristi Puiu
Imaginea: Viorel Sergovici
Filmul face parte dintr-o serie de sase povesti din periferia Bucurestiului, serie inceputa cu filmul de succes Moartea Domnului Lazarescu. Fiecare poveste se desfasoara pe parcursul a 24 de ore. Aurora, al doilea film din aceasta serie il are in centru pe Viorel, un barbat divortat, care are doi copii, si care isi da demisia de la locul sau de munca, pentru a face o schimbare radicala in viata sa. Sunetul: Andre Rigaut
Mixaj sunet: Francois Musy
Montajul: Ioachim Stroe
Producator executiv: Anca Puiu
Distributie: Cristi Puiu (Viorel), Clara Voda (Gina), Valeria Seciu (Pusa), Luminita Gheorghiu (Mioara), Gelu Colceag (Dl. Livinski), Catrinel Dumitrescu (Dna Livinski), Vali Popescu (Stoian)
Filmul are premiera joi, 10 martie 2011, la CinemaPro, incepand cu ora 19:00 iar in cinematografe intra dupa cum urmeaza:
– din 11 martie : Bucuresti (Cinema Studio, Hollywood Multiplex si AFI-Cinema City, Glendale), Cluj (Cinema Arta), Baia Mare (Cinema City), Timisoara (Cinema City), Arad (Cinema City), Constanta (Cityplex);
– din 18 martie: Iasi (Cinema Victoria) – Proiectie in prezenta regizorului;
– din 25 martie : Oradea (Hollywood Multiplex Lotus), , Bacau (cinema Central), Bucuresti (CityMall);
– din 1 aprilie: PIATRA NEAMT (cinema Dacia), Bucuresti (Noul Cinematograf al Regizorului Roman);
– din 8 aprilie: BOTOSANI (cinema Unirea), Brasov (CityPlex);
– din 15 aprilie: TIMISOARA (cinema Studio);
– 22 aprilie : ARAD (cinema Arta);
– 29 aprilie : BAIA-MARE (cinema Dacia);
– 5 mai : CRAIOVA (cinema Modern).
***
Click pentru programul filmelor din aceasta saptamana.