Evenimente : Filme

Anna Karenina

Drama Anna Karenina, un film cu Greta Garbo, cea mai reusita adaptare dupa romanul lui Lev Tolstoi, se concentreaza in jurul povestii de dragoste dintre Anna si Voronsky, in ciuda conventiilor ipocrite.
Cand decide sa renunte la tot de dragul unei iubiri nebune pentru tanarul comandant de regiment Vronsky toti o condamna si o exileaza, in cel mai salbatic mod.
Greta Garbo s-a potrivit de minune rolului, pentru ca era frumoasa si plina de gratie, avea varsta potrivita, in plus aducea tocmai accentual strain cautat. De asemenea, ea era o actrita talentata, care a reusit sa-si mentina statutul, in ciuda aparitiei sunetului in lumea cinematografiei.

"Usorul ei accent nordic, jocul ei modern si esentializat, restituie frumusetea si puritatea acestei eroine ruse care se daruieste cu totul iubirii”, a scris Sylvie Pliskin in Petit Larousse des films, in 2006.
Anna Karenina este considerat cel mai mai cinematografic roman al lui Tolstoi. Intr-adevar, numeroase adaptari ale romanului au tot fost realizate de-a lungul timpului, in diverse tari si limbi. Insa cea mai buna versiune este tot prima. Anna Karenina (1935) s-a bucurat de o productie grandioasa, in stil hollywood-ian si a avut cea mai potrivita distributie dintre toate.
***
Click pentru programul filmelor din aceasta saptamana.