Evenimente : Filme

Alice in Tara Minunilor IMAX / Alice in Wonderland (SUA, 2010)

Alice (Mia Wasikowska) are 19 ani si afla in cadrul unei petreceri, caci parintii ei doresc sa ii aranjeze o nunta cu unul dintre nobilii batrani si anosti prezenti la eveniment. Alice fuge de la petrecere, urmarind Iepurele Alb, cade intr-o gaura si ajunge in Tara Minunilor, loc pe care nu-si aminteste ca l-a vizitat cu 10 ani in urma.
Printre cei care ii ureaza "bun venit inapoi" sunt Palarierul Nebun (Johnny Depp), Regina Alba (Anne Hathaway), Tweedledee si Tweedledum si Pisica de Chesire. Alice porneste intr-o calatorie extraordinara pentru a-si clarifica viitorul si pentru a opri dominatia violenta a Reginei Rosii (Helena Bonham Carter).
“In orice taram de poveste exista bine si rau. Ceea ce mi-a placut la Wonderland este ca totul este usor pe dos, chiar si oamenii buni. Pentru mine, asta e ceva deosebit.” Tim Burton
Walt Disney Pictures si vizionarul regizor TIM BURTON ne aduc o aventura fantastica 3D „ALICE IN TARA MINUNILOR”, o interpretare magica si plina de imaginatie a uneia din cele mai indragite povesti din toate timpurile. JOHNNY DEPP (Piratii din Caraibe, Public Enemies), il interpreteaza pe Palarierul Nebun, iar MIA WASIKOWSKA (Amelia) pe Alice, tanara de 19 ani care se intoarce in lumea capricioasa pe care a intalnit-o pe cand era copil, regasindu-si prietenii din copilarie: Iepurele Alb, Tweedledee si Tweedledum, Soarecele, Omida, Pisica de Cheshire, si bineinteles Palarierul Nebun.
Alice porneste intr-o calatorie fantastica pentru a-si gasi adevaratul destin si pentru a sfarsi regimul de teroare al Reginei de Rosu.

Distributia ii include, de asemenea, pe ANNE HATHAWAY (Get Smart, Diavolul se imbraca de la Prada) ca Regina Alba, HELENA BONHAM CARTER (Harry Potter si Printul Semipur, Terminator Salvation) ca Regina de Rosu, CRISPIN GLOVER (Beowulf, 9) ca Stayne-Valetul de Cupa, si Matt Lucas (Little Britain) ca Tweedledee si Tweedledum.
Vocile menajeriei de locuitori ai Underland-ului sunt asigurate de un mix impresionant si eclectic de talente actoricesti, incluzandu-i pe MICHAEL SHEEN – Iepurele Alb, STEPHEN FRY – Pisica de Cheshire, ALAN RICKMAN – Omida Absolem, TIMOTHY SPALL – Bayard, BARBARA WINDSOR – Soarecele, SIR CHRISTOPHER LEE – Jabberwocky, MICHAEL GOUGH – Dodo, si PAUL WHITEHOUSE – Iepurele de Martie.

Redand lumea fantastica din cele doua carti „Aventurile lui Alice in Tara Minunilor” (1865) si „Aventuri in Tara Oglinzii” (1871), cu efecte vizuale uimitoare si avangardiste, si cu cele mai carismatice personaje din istoria literaturii, „ALICE IN TARA MINUNILOR” are premiera pe marele ecran pe 5 martie 2010.

O data cu lansarea in format clasic, ALICE IN TARA MINUNILOR este lansat in cinematografele IMAXA®, remasterizat digital pentru a capata calitatea inegalabila a sunetului si imaginii oferite de Experienta IMAXA®, prin intermediul tehnologiei IMAX DMRA®.
Cu imagini de claritatea cristalului, sunet digital aliniat cu precizie si un camp vizual maximizat, IMAX ofera cea mai complexa experienta cinematografica.