Evenimente : Filme

Aglaja – De ce fierbe copilul în mămăligă

In speranta unei vieti mai bune, o familie romano-maghiara de circari, fuge de regimul ceausist si emigreaza in vest, la inceputul anilor 80. Odata ajunsi acolo, ca sa poata ramane in bransa, sunt nevoiti sa gaseasca ceva exotic cu care sa impresioneze: mama are un numar special, sta atarnata de par de cupola circului. Fiica Aglaya este extrem de ingrijorata ca mama ei ar putea sa moara executand numarul, iar aceasta temere devine o grijă zilnica. In pofida ingrijorarilor, urmand traditia familiei, ea insasi ajunge sa fie “Femeia cu parul de otel”.
Filmul, a carui actiune se desfasoara in perioada Romaniei comuniste este ecranizarea romanului omonim scris de Aglaja Veteranyi.
„Este o poveste firava, sensibila, despre oameni meniti sa-i bucure pe altii, calcand deseori peste problemele proprii. In aparenta e o lume a lucrurilor castigate usor, in realitate insa, fiecare zambet are in spate povesti cel putin cutremuratoare. Dar asa e viata, nu iarta pe nimeni in tumultul ei.” – Krisztina Deak.