Evenimente : Filme

Adevaratul curaj / True Grit

Western-ul Adevaratul curaj / True Grit, un film dramatic de aventuri cu Jeff Bridges si Matt Damon,o adolescenta incapatanata si curajoasa doreste cu orice pret sa razbune moartea tatalui sau. Click pentru Galeria Foto.
Mattie Ross (Hailee Steinfeld), are doar 14 ani si isi propune sa il gaseasca pe vinovat pentru a-l aduce in fata instantei de judecata, angajandu-l in acest scop pe seriful cu un singur ochi Reuben Cogburn (Jeff Bridges).
Intrucat nu are incredere deplina in seriful alcoolic, imbatranit si amator sa isi foloseasca arma din dotare, Mattie Ross insista sa il insoteasca pe acesta in misiunea de cautare a criminalului Tom Chaney, chiar daca incursiunea pe teritoriile ostile ale indienilor este foarte periculoasa.
Reuben Cogburn si Mattie Ross sunt insotiti si de catre politistul La Boeuf (Matt Damon), care intentioneaza sa il aduca pe Tom Chaney in Texas spre a fi judecat pentru alta crima.
Remake al western-ului clasic cu acelasi titlu din anul 1969 si inspirat din romanul omonim al autorului Charles Portis.
Nominalizat la 10 premii Oscar.
***
Click pentru programul filmelor din aceasta saptamana.