Evenimente : Filme

127 de ore / 127 Hours

In drama 127 de ore / 127 Hours, un film inspirat dintr-o intamplare reala, James Franco in rol de alpinist traieste aventura vietii sale cand, in timpul unei escaladari, ramane prins intre doua stanci intr-un canion izolat. Click pentru Galeria Foto.
Timp de cinci zile, Aron Ralston (James Franco) se lupta cu natura si cu proprii demoni, isi analizeaza viata si gaseste curajul si mijloacele necesare sa escaladeze un perete de stanca extrem de inalt si sa mearga pe jos peste 8 mile pentru a fi salvat. In timpul aveturii sale, Ralston isi aduce aminte de prieteni, familie, iubite, dar si de cele doua excursioniste (Kate Mara, Lizzy Caplan) cu care se intalnise inainte de accident.
Povestit intr-o structura narativa dinamica, 127 de ore este o poveste viscerala si palpitanta, care va duce publicul intr-o noua calatorie si va dovedi ce putem face cand facem alegeri in viata.
127 de ore a fost nominalizat la trei categorii la gala din acest an a premiilor Globul de Aur, si anume Cel mai bun actor, Cel mai bun scenariu si Cea mai buna muzica.
Filmul a fost nominalizat si la sase premii Oscar: Cel mai bun film, Cel mai bun actor, Cel mai bun scenariu adaptat, Cea mai buna muzica originala, Cea mai buna melodie originala si Cel mai bun montaj.
***
Click pentru programul filmelor din aceasta saptamana.