Evenimente : Concerte

OLD GRAVE FEST VI

OLD GRAVE FEST VI, vineri 13 si sambata 14 octombrie 2017, la Club Fabrica.

Pastrand traditia celui de al doilea week end al lunii, editia cu numarul 6 a Old Grave Fest se va desfasura incepand cu un parca ales vineri 13, mai exact in datele de 13 si 14 octombrie 2017, in Club Fabrica din Bucuresti.

Wolfbrigade si Execration la Old Grave Fest VI.

Lineup:

NECROPHOBIC (Suedia), WOLFBRIGADE (Suedia), GEHENNAH (Suedia), ATOMKRAFT (Regatul Unit), EMBRACE OF THORNS (Grecia), UNDERGANG (Danemarca), EXECRATION (Norvegia), ANGEL OF DAMNATION (Germania), BLACKEVIL (Germania), EXTIRPATION (Italia), SARINVOMIT (Turcia), KROSSBURST (Italia /Norvegia), HELLRIPPER (Regatul Unit). Mai multe in curand!

A trecut ceva vreme de cand metalul si punkul au inceput sa colectioneze puncte comune si, lasand la o parte fenomenele Motorhead si Discharge care inca bantuie subsolurile ambelor genuri, incepand cu anii 80, cu greu mai poti spune care din ele a avut o mai mare influenta asupra celuilalt. Nicaieri in spectrul musical extrem, insa, fie el metal sau hibrid de punk, incuscrirea nu e atat de evidenta ca in cazul d-beat crust, iar Wolfbrigade, cel de-al doilea headliner al Old Grave Fest 2017 e aici sa ne incurce si mai tare.

Infiintata in 1995 cu numele de Wolfpack, trupa isi schimba numele din motive ideologice in Wolfbrigade in preajma anului 1998, si are la activ 8 albume de studio plus un al 9-lea pe teava si care se anunta demolator. In mod cert, stilul abordat de trupa e un fel de definitie a d-beat crustului, dar, ca si in cazul Disfear sau Martyrdod, influentele metal sunt atat de puternice incat ii fac pe multi sa mustaceasca, si aici nu vorbim de piese gen Catch 22 unde parca il vezi pe Lemmy salutandu-te cu mana la palarie ci de Hurricane Veins care iti ridica deatherul de pe scaun sau, cum e cazul singurei piese scurse pana acum de pe noul album – Warsaw Speedwolf, care iti va trimite toti thrasherii sa dea ture de sala.

Double shot de metal traditional la OGF 2017: Atomkraft si Angel Of Damnation!

Avem deosebita placere de a va prezenta un nume de legenda din cadrul celebrului curent New Wave Of British Heavy Metal: Atomkraft. Este, din cate stim, pentru prima oara cand o trupa din undergroundul Big Bangului creativ numit NWOBHM vine sa cante in Romania, prilej pentru noi de a incerca o scurta prezentare a acestui curent.

Cele mai multe insa (Diamond Head, Angel Witch, Satan, Pagan Altar, Hell, Cloven Hoof, Quartz etc) dispar dupa o vreme, unele din ele reinviind abia in anii 2000, cand curentul cunoaste o recrudescenta. Printre acestea, Atomkraft. Fondati de una din cele mai cunoscute si pitoresti figuri ale undergroundului englezesc, Tony „The Demolition Man” Dolan (M-pire Of Evil, Venom Inc.), Atomkraft lanseaza albumul “Future Warriors” in 1985. Situat in zona mai aspra si mai primara a curentului (des comparat cu primele Venom), pe alocuri tinzand spre speed metal, “Future Warriors” este considerat si acum unul din cele mai valoroase albume NWOBHM, un pachet compact de metal total, cum se autodescrie chiar trupa in celebrul imn „Total Metal”. Dupa inca 2 EPuri care inclina mai mult spre speed/thrash, Queen of Death (1986, fara Dolan) si Conductors of Noize (1987, cu Dolan revenit la bas si cu Ian Swift din Avenger la voce), Atomkraft se opresc in 1988, in urma recrutarii lui Dolan de catre Venom. Resuscitati in 2005 si condusi de acelasi inepuizabil Demolition Man, Atomkraft promit un recital de heavy metal energic si intens, fara inflorituri si fara compromisuri, pe cea mai potrivita scena romaneasca pentru asa ceva, cea a Old Grave Fest.

Cel mai promitator nou exponent al doom-ului german, daca nu chiar al celui continental, Angel Of Damnation au debutat in 2004 cu un EP autointitulat, urmat in 2011 de excelentul album Carnal Philosophy. Fortand continuu si nonsalant granita subtila dintre doomul epic si cel traditional, Angel Of Damnation se inscriu decisi in marea traditie a doom-ului european, tratand cu evident respect influentele primordiale ale Black Sabbath, intr-o imbinare sintetica cu cele ulterioare ale unor Count Raven sau Dawn of Winter. Iar pedigree-ul metalic al unor membri ca vocalul Doomcult Messiah (Dawn of Winter, Sacred Steel, Battleroar) sau chitaristul Avenger (Front Beast, Black Priest of Satan, Nocturnal – cu acestia din urma unii dintre voi l-ati vazut pe scena OGF 2013) este o garantie suplimentara ca Angel Of Damnation va fi printre highlight-urile editiei 2017.

Abonamentele se gasesc in format electronic pe www.iabilet.ro si in reteaua fizica iabilet.ro/retea : Magazinele Flanco, Metrou Unirii 1 langa casa de bilete Metrorex, Magazinul Muzica, Magazinele  IQ BOX – Telekom, Cafe Deko, Club Vintage, Club Quantic, Hard Rock Cafe, Beraria H, Agentiile Perfect Tour, Magazinele Uman  si pe terminalele self-service ZebraPay din toata tara.