Evenimente : Concerte

Post Muzica 28: Silent Strike

Programul POST MUZICA din acest an ajunge la final și pentru ediția #28 invitat este Silent Strike.

Silent Strike (Ioan Titu) este un compozitor & producător de muzică electronică. Este un artist versatil, cu o paletă largă de abordări și direcții, de la IDM, ambient, sau abstract electronica, la muzică de film, hip-hop sau experimente de sinteză modulară. A cântat în deschidere la Faithless, Amon Tobin, Saul Williams, Bonobo, Venetian Snares, Recoil, Jazzanova, Com Truise, Kode9, Robot Koch, Dj Food, Ishome.

A lansat 9 LP-uri și 8 EP-uri și a colaborat cu muzicieni precum: Deliric, Lucian Ban, Adrian Enescu, Mat Maneri, Alex Harding, Ada Milea, Alexandrina, EM44, Muse Quartet, Monooka, Madam, Maria Radu, AiNA Roxx, Cherie, Kazi Ploae, Norzeatic, MC Bean, Makunouchi Bento, Yvat, BLN, C.T.C., ∆Aimon, Bad Tropes, Vlaicu Golcea, Sorin Romanescu, Electric Brother, DJ Vasile, Dj Undoo și mulți alții.

A compus muzica de film pentru 4 lungmetraje, un serial și câteva scurtmetraje. A mai realizat coloana sonoră pentru 2 piese de teatru: Refugiul(regia Horia Suru, la Teatrul Odeon) și Minunata Lume Nouă(regia Catinca Drăgănescu, la Teatrul Excelsior).

„Una din întrebările fundamentale legate de post-muzică: este oare posibil să scoatem sunetul de sub „dictatura” muzicii? Cu atât mai mult cu cât inclusiv zgomotele în diversitatea lor, pot fi considerate [un fel de] muzică (structura lor spectrală, posibilitățile de transformare a unui sunet deja înregistrat, permit apropierea sau îndepărtarea lui de ceea ce înțelegem prin muzică)dacă „o disecție granulară” a acestuia permite un re-shaping, o reasamblare a „particulelor” sale sonice, într-o melodie.
(…) post-muzica este ceea ce rămâne atunci când uităm tot ce știm despre muzică / ceea ce rămâne atunci când nu mai încercăm să „încântăm timpanele” (sau să le întristăm) armonic sau ritmic / ceea ce rămâne atunci când sunetul devine o pastă intuitivă de modelat, când descoperim în timp real cum „ne scapă” de sub controlul estetic, conceptual etc.”

Post Muzica este un program curatoriat de Micleuşanu M. https://micleusanu.bandcamp.com/ dedicat sunetului și artiștilor activi în zona experimentală a muzicii contemporane, produs de Rezidența BRD Scena9 și finanțat de Fundația9.
Arhiva POST MUZICA: https://soundcloud.com/post-muzica

Evenimentul va fi difuzat live pe pagina de Facebook Rezidența BRD Scena9, marți, 17 noiembrie, ora 20:00.