Evenimente : Altele

Paul Celan – 100 ani. Din și despre operă

Cu prilejul aniversării a 100 de ani de la nașterea poetului și traducătorului Paul Celan, Centrul Cultural German, în parteneriat cu Editura Polirom, organizează pe 23 noiembrie, începând cu ora 18:00, evenimentul online Paul Celan – 100 ani. Din și despre operă (lectură și comentarii).

Evenimentul va debuta cu o discuție moderată de prof. dr. dr. h. c Andrei Corbea-Hoișie, la care vor lua parte:
🎙 𝗽𝗿𝗼𝗳. 𝘂𝗻𝗶𝘃. 𝗱𝗿. 𝗚𝗮𝗯𝗿𝗶𝗲𝗹 𝗛𝗼𝗿𝗮𝘁̦𝗶𝘂 𝗗𝗲𝗰𝘂𝗯𝗹𝗲 (Director al Departamentului de Limbi și Literaturi Germanice la Universitatea din București),
🎙 𝗰𝗼𝗻𝗳. 𝘂𝗻𝗶𝘃. 𝗱𝗿. 𝗟𝗮𝘂𝗿𝗮 𝗖𝗵𝗲𝗶𝗲 (Șef al Colectivului de Germanistică la Universitatea de Vest Timișoara) și
🎙 𝗚𝗲𝗼𝗿𝗴𝗲 𝗦𝘁𝗮𝘁𝗲 (poet și traducător, redactor la „Transylvanian Review“ din Cluj).

Pentru a omagia opera poetului, în partea a doua a serii, vor fi readuse în atenția publicului câteva dintre poemele sale celebre, care vor fi citite în limba română de traducătorul George State și 𝗢𝗰𝘁𝗮𝘃𝗶𝗮𝗻 𝗝𝗶𝗴𝗵𝗶𝗿𝗴𝗶𝘂 (actor și conf. univ. dr. la Facultatea de Teatru, din cadrul Universității Naționale de Arte „George Enescu“ din Iași), iar 𝗞𝗹𝗮𝗿𝗮 𝗞𝗿𝘂𝘀𝗲 𝗥𝗼𝘀𝘀𝗲𝘁 (Asistent DAAD la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza“ din Iași) va citi câteva dintre poeziile autorului în original, în limba germană.

Evenimentul va avea loc online via Zoom și va putea fi urmărit live pe pagina de Facebook a Centrului Cultural German Iași.