Evenimente : Altele

Intersecțiile de miercuri cu Oana Gheorghiu și Carmen Uscatu

Ce înseamnă să faci bine? Ce înseamnă un spital în România anului 2020? Ce înseamnă să construiești de la zero un spital de oncologie pediatrică? Cum este să pleci de la visul de a construi un spital de trei etaje și să ajungi la unul cu nouă niveluri, să pleci de la ideea de a renova o secție de oncologie și să ajungi la proiectarea unui campus medical? Cum imaginezi un loc pentru copiii pe care boala îi maturizează timpuriu? Și mai ales cum e să aduci un cal troian, complet nou și destinat viitorului, în interiorul unui sistem medical care scârțâie din toate încheieturile și care își ascunde cu obstinație eșecul, sacrificând deopotrivă și pacienți și cadre medicale?

Răspunsurile sunt de aflat la Intersecțiile de miercuri din 11 noiembrie, ora 19:30, la discuția Despre cum facem binele și urgența lui.

Carmen Uscatu și Oana Gheorghiu sunt fondatoarele Asociației Dăruiește Viață. În ultimii zece ani au strâns aproximativ 45 de milioane de euro pentru numeroasele proiecte din sănătate în care s-au implicat, dintre care aproape 5 milioane de euro adunați în timpul pandemiei. Cel mai important proiect al lor este construirea spitalului de oncologie pediatrică aflat în curtea spitalului de copii Marie Curie.

Edițiile online ale Intersecțiilor de miercuri pot fi urmărite și pe Youtube.

Puteți asculta toate edițiile din Sezonul 4 al Intersecțiilor de miercuri în varianta podcast la: