Evenimente : Concerte

Concert Ana-Cristina Leonte Quartet în Stagiunea Virtuală

Seria de concerte Brașov Jazz & Blues Festival din Stagiunea Virtuală s-a deschis cu reprezentația Ana-Cristina Leonte Quartet care va fi disponibilă până pe data de 16 noiembrie.

Trupa este formată din Ana-Cristina Leonte – voce, Albert Tajti – keyboard, Michael Acker – contrabas și Tavi Scurtu – baterie & mixaj.

Ana Cristina Leonte este considerată una dintre cele mai bune voci feminine românești de jazz și underground, cu o experiență muzicală foarte bogată și variată, de la rock, jazz, a capella și muzică de cameră. Ea este și compozitoare și conducătoare de formație din noua generație a muzicii românești. A studiat vioara timp de doisprezece ani, apoi și-a aprofundat studiile în cadrul secției de jazz de la Universitatea Națională de Muzică București, sub coordonarea lui Mircea Tiberian. Are și un masterat în tehnici vocale extinse aplicate în muzica de jazz.

A câștigat numeroase premii la competiții de jazz, printre care titlul pentru Cel mai bun solist vocal în cadrul Concursului Internațional Johnny Răducanu (2015), Best Vocal Performance Award la Sibiu Jazz Festival (2013) şi Marele Premiu pentru Cea mai bună trupă de jazz, împreună cu Michael Acker și Albert Tajti (2012, la Târgu Mureş).

Are colaborări și cu artiști din diferite alte sfere muzicale: Electric Brother, Nopame, Souptrip, trupa Kumm, Odyssey, Akim Hash. Este interesată de proiecte de etno-jazz prin care își propune promovarea inovației muzicale și totodată valorificarea culturii spirituale a satelor din Transilvania, ca răspuns la nevoia de actualizare și modernizare a ritului și a construirii unei punți între tradițional și modern.