Evenimente : Altele

Clubul de carte Litera #72 – ediție aniversară

Joi, 26 noiembrie, de la ora 18.00, ne întâlnim la Clubul de carte Litera, într-o ediție aniversară inedită, live pe Zoom. La această ediție aniversară, jurnalista Cristina Stanciulescu o va avea invitată pe scriitoarea Doina Ruști, alături de cel mai recent roman al ei: Paturi oculte.

Doina Ruști, scriitoare cunoscută în țară și în străinătate, a scris, printre altele, trilogia fanariotă: Homeric, Mâța Vinerii, Manuscrisul fanariot.

Romanul său, Paturi oculte, deschide cea mai nouă colecție lansată la Editura Litera – Biblioteca de Proză Contemporană – și prezintă povestea a doi studenți de la Litere care se îndrăgostesc în mod straniu, după ce intră în contact cu niște paturi mistice.În spatele întâmplării se află un șir lung de povești dintr-o lume mai veche sau mai nouă, palpabilă sau subtilă, dar în mod clar legată de istoria actuală.

„Plină de umor în unele secvențe, în altele tragică și feroce, uneori fantastică și luminoasă ca o pictură de Chagall.” (El Mercurio, Santiago de Chile)
„Proza Doinei Ruști accede la acea temporalitate a fantasticului care nu este altceva decât o revenire la uman a unei legături nefericite.” (Marco Dotti)

Pentru a participa la eveniment, te rugăm să te înscrii completând acest formular: https://forms.gle/t1vQXps6ej1oBfA57.
Locurile sunt limitate.