Evenimente : Eveniment Online

Ce mai înseamnă cultura națională în 2021?

Marcăm 15 ianuarie, Ziua Culturii Naționale, printr-o dezbatere online cu titlul Ce mai înseamnă cultura națională în 2021?, moderată de Marius Chivu și George Pleșu.

Evenimentul va fi transmis pe pagina de Facebook AltIasi.ro.

Invitați: Oltița Cîntec (critic de teatru), Andrei Doșa (scriitor), Gelu Duminică (sociolog), Vasile Ernu (scriitor), Erwin Kessler (istoric de artă), Ligia-Verkin Keșișian (poetă), Dan Perjovschi (artist vizual), Corina Șuteu (expert politici culturale), Cristian Vasile (istoric), Mircea Vasilescu (eseist, critic literar).

Discursurile naționaliste cu accente xenofobe au devenit din ce în ce mai prezente în țările din Europa de Est, atât în media tradițională și în cea online, cât și în spectrul politic. În contextul redefinirilor constante ale noțiunilor de identitate, apartenență, naționalism, multiculturalism, e nevoie de o reevaluare a culturii naționale cu ajutorul unor perspective cât mai diverse.

Asociația Culturală AltIași urmărește prezentarea unor perspective inter- și multiculturale asupra stării culturii naționale în anul 2021, printr-o serie de contribuții sub formă de text, imagine și video ale unor personalități reprezentative pentru spațiul cultural românesc, dar și pentru minoritățile conlocuitoare. Aceste contribuții vor fi disponibile atât online, prin realizarea unei platforme dedicate, cât și în format fizic, sub formă de ziar, distribuit ca supliment împreună cu unele dintre cele mai importante reviste culturale românești (Dilema Veche, Suplimentul de cultură, Revista 22).