Evenimente : Concerte

Therion acustic

Therion acustic, duminica, 3 iulie 2016, de la ora 21:30, la Hard Rock Cafe.

Therion acustic – premiera europeana in Bucuresti!

Pe 3 iulie, va propunem o seara speciala in prezenta unor maestri ai metalului simfonic: trupa Therion! De data aceasta, la Hard Rock Café din Bucuresti, fara instrumente electrice si amplificare de putere, trupa va oferi iubitorilor muzicii de calitate un concert acustic, in care va canta piese selectate de pe mai multe albume.

Therion a sustinut deja o serie de concerte acustice in America de Sud si Mexic in 2015, dar concertul din Romania este singurul de acest gen din Europa in 2016, astfel incat publicul roman are sansa sa asiste la un eveniment unic, cu trupa in formula completa.

Christofer Johnsson, fondator si mastermind Therion, isi doreste ca seara respectiva sa fie mai mult decat un concert: o seara de celebrare a muzicii, de sarbatorire a unui drum muzical implinit, de apropiere si rezonanta cu cei ce iubesc elementele ce definesc trupa: profunzimea si non-conformismul conceptiei, armonia muzicala, profesionalismul si indrazneala. Va fi un concert exclusivist, de inalta tinuta, dar in acelasi timp non-formal, relaxat si in directa legatura cu publicul.

Therion acustic – continuarea unei relatii speciale cu Romania.
Binecunoscuti in lumea intreaga atat iubitorilor de metal cat și ascultatorilor de clasica, Therion este incontestabil un nume de referinta in evolutia muzicii actuale.
Wikipedia si Enciclopedia Metallum le rezerva statutul de pionieri ai stilului metal simfonic. In cei 30 ani de activitate, Therion a devenit sursa de inspiratie și simbol pentru multe trupe care i-au urmat in aceasta directie. Munca lor asidua – marcata de atitudinea fara compromisuri fata de produsul muzical – si-a gasit ecoul in fidelitatea si entuziasmul ascultatorilor de muzica de pretutindeni, in aprecierile criticilor si in respectul atras din partea altor mari formatii internationale.

Autoare a 15 albume, cu sute de turnee si concerte la activ in toata lumea, formatia a concertat de mai multe ori in Romania (2005, 2006, 2010, 2012, 2014), de fiecare data fiind primita cu interes și entuziasm de publicul roman. Relatia speciala cu Romania s-a materializat prin punerea in scena in 2006 a primului concert cu orchestra, cor și interpreti profesionisti ai muzicii clasice, concert devenit cap de serie al brandului ”Therion goes classic” preluat ulterior in alte tari din Europa.
Perseverand in cautarea perfectiunii muzicale, Therion se apropie de atingerea unui culmi inalte in cariera: finalizarea unei opere rock ce va fi lansata la sfarsitul anului 2016.

Therion acustic – ‘o sarbatoare a devenirii’
Therion s-a remarcat de-a lungul timpului prin componenta diferita cu care s-a prezentat live, de fiecare data cand mastermind-ul Johnsson considera ca entuziasmul se pierde in rutina. In cuvintele sale: ”Therion a fost intotdeauna mai mult un organism muzical viu decat o trupa obisnuita”, iar constientizarea ”viului” implica schimbare, transformare, disolutie si coagulare; prin dezlipirea de vechi, noul poate prinde viata.
Fanii romani au avut sansa sa vada trupa in diverse componente. In formula actuala, soprana italiana Chiara Malvestiti confirma la superlativ asteptarile celor mai exigenti, obisnuiti cu prestatia anterioara a tulburatoarei soprane americane Lori Lewis. Chiara va primi replica vocala a doi muzicieni extrem de talentati si versatili: Thomas Vikström si Linnea Vikström. Alaturi de ei vor fi Christofer Johnsson, chitara clasica, Christian Vidal, chitara clasica, Nalle Påhlsson, chitara bas, Johan Koleberg, percutie.

”Therion s-a aflat mereu in miscare si se pare ca destinul trupei este sa sufere o transformare din cand in cand. Adesea, in timp ce este inca proaspat intruchipat intr-o forma, se transforma deja in alta”- Christofer Johnsson.

Va asteptam la concertul Therion acustic, o ”sarbatoare a devenirii”!

Bilete pentru concert:
Early bird: 92 lei, primii 50 cumparatori
Bilete normale: 127 lei
VIP: 157 lei. Locuri la masa in fata scenei, poster semnat de membrii trupei, intalnirea cu membrii formatiei la Therion acustic after-party.
Hard Rock Café are o capacitate limitata, asa ca, primul venit, primul servit!
Biletele includ comisionul de vanzare.
Sesiunea de ”meet and greet” va avea loc inainte de concert la o ora anuntata ulterior.