Evenimente : Concerte

Stagiunea de jazz – Afro Blue

STAGIUNEA DE JAZZ – AFRO BLUE
Invitaţi:
George Natsis – pian
Vlad Popescu – baterie
Adrian Mircea Flautistu – contrabas
Sebastian Burneci – trompeta
Prezinta: Cristi Marica
De patru ani, Teatrul Act trăiește muzical, o dată pe lună, prin serile pretendente la marele JAZZ.
Stagiunea de Jazz organizată de Radio România Cultural, Direcția Formații Muzicale Radio, la inițiativa bateristului Vlad Popescu, pune bifă penultimului concert al seriei, anunțat pentru miercuri, 14 mai 2014, începând cu ora 19,00. Trioul permanent al stagiunii (George Natsis – pian, Vlad Popescu – baterie și Adrian Mircea Flautistu –contrabas) împreună cu trompetistul Sebastian Burneci, promit o seară ”Afro Blue”.
Pornind de la schema simplă a compoziției lui Mongo Santamaria, ”Afro Blue”, transformată genial, în 1959, de John Coltrane, trecând prin vestita “Night in Tunisia” a revoluționarului Dizzy Gillespie, ajungând la ellingtoniana „Caravan“, compusă de trombonistul Juan Tizol, seara se vrea o parcurgere sonoră a unuia dintre cele mai importante momente din istoria jazzului mondial: proiectul fussion jazz-latin. Cu un Charlie Parker mereu în subsidiarul memoriei muzicale pe o temă astfel dată, muzicienii de la Teatrul Act mizează pe prospețimea inserţiilor “latino” asortate firesc miezului de mai, în capitală.
Așadar, o fuziune între elementele afro şi cele latino, miercuri seara, 14 mai 2014, la adresa Calea Victoriei nr.126. De la ora 19,00 ”Afro Blue”!
Preţ bilete: 35 lei