Evenimente : Concerte

Smooth Jazz

Smooth Jazz, miercuri, 5 octombrie 2016, de la ora 20:00, la Ceainaria GreenTea.

Reluam ciclul nostru de „Mici concerte, mari bucurii” la Ceainăria GreenTea! Vă invităm miercuri, 5 octombrie 2016, de la ora 20, la o seară de jazz cu parfum de ceaiuri fine alături de Cristiana Radu și Django Sound Quartet. Jazz-ul este o stare de armonie, este senzaţia pe care o simţi când te bucuri de o plimbare cu barca sub clar de lună. Jazz-ul prin toate influenţele sale este cântecul nostru interior. Prin jazz trăieşti cu ardoare toate emoţiile în suspans, de la melancolie şi visare până la bucurie şi pasiune.

Cvartetul Django Sound a fost înfiinţat în 2010 de violonistul Costinel Mirea, nepotul celebrului virtuoz Constantin Mirea, care a cântat alături de Maria Tănase, Romica Puceanu, Gabi Luncă, Fărâmiţă Lambru sau Ion Onoriu. Vioara pe care cântă Costinel Mirea, moştenită de la bunicul său, este certificată de mai mulţi lutieri ca fiind o vioară originală Sebastian Rauch, din anul 1750. În 2010, Django Sound Quartet a obţinut Premiul 1 la Festivalul de Jazz de la Sibiu, iar Costinel Mirea a obţinut (un an mai târziu) la acelaşi festival premiul pentru Cel mai bun solist instrumentist, precum şi Marele Premiu, cu trupa New Wave Trio (împreună cu Toma Dimitriu ­ pian şi Michael Acker – contrabas). Django Sound Quartet cântă jazz manouche (sau gypsy jazz), păstrând tradiţia şi puritatea acestui gen, dar şi îmbinându-l inspirat cu elemente din folclorul românesc.

Cristiana Radu este solistă de muzică de cafe concert şi jazz şi cântă din pasiune pentru toţi iubitorii de muzică oldies and goldies. Alături de Django Sound Quartet abordează stiluri de jazz cu influenţe de swing, bossa nova şi jazz manouche.

Rezervări: 0749 090 202.
Intrare: 30 lei.
Ceainăria GreenTea, Strada Dr. Burghelea 24 – sector 2, București.