Evenimente : Concerte

Secret Formula & Groovy Bastards

Revelatii Jazz 2016: Secret Formula & Groovy Bastards, joi, 13 octombrie 2016, de la ora 20:00, la Clubul Taranului.

REVELAȚII JAZZ 2016:
Din nou, Fundația MUZZA se bucură de privilegul de a descoperi și lansa nu una, ci două formații, oarecum apropiate stilistic, din zona de fuziune jazz-rock, formații care s-au impus pe scene importante în acest an. Este vorba de GROOVY BASTARDS, care s-a alcătuit în noiembrie 2015, dar practic au debutat în 2016 și după numai cîteva prezențe pe scene din Capitală, au fost remarcați pe YouTube de organizatorii festivalului de jazz de la Ruse-Bulgaria și invitați să concerteze acolo în aprilie anul acesta. A urmat invitarea lor la concursurile internaționale de la Tg. Mureș, unde au ajuns pînă în finală, și la Sibiu unde au obținut PREMIUL PUBLICULUI.
Componența Ioana Vișinescu-voce, Andrei Bălașa-chitară, Leonard Croitoru-claviaturi, Mario Nichiforescu-gbas și Alex Mușat-tobe.
Grupul SECRET FORMULA este alcătuit, ca și pecedentul grup, tot din studenți la Universitatea Națională de Muzică din București, dar puțin mai tînăr…cu cîteva luni…S-au alcătuit în preajma Festivalului-concurs JAZZ IN THE PARK de la Cluj-Napoca, și stimulați de organizatorii respectivi, au repetat intens și au obținut pe merit PREMIUL II.
Ca să dăm Cezarului ce…merită, trebuie să precizăm că, oarecum, SECRET FORMULA, e într-adevăr un grup proaspăt alcătuit, cu Leonard Croitoru – claviaturi, dar cu nucleul de bază al formației YOUVENIS (Damian Rusu-chitară, Cristian Dragomir-gbas și Vlad Tohănean-tobe), formație multipremiată la Sibiu, Brăila, Gala Premiilor de jazz – Premiile MUZZA și multe alte concursuri școlare încă de pe cînd aveau 13-14 ani! Numitorul comun al celor două formații, ați remarcat deja, e pianistul, un talent ca și ceilați tineri muzicieni, cu perspectivă, de SUPER CLASĂ!
Sînt convins că această scurtă prezentare, o să vă determine să veniți la concertul lor, să-i descoperți cu bucurie și să-i aplaudați cu entuziasm.
Iată un sound/un aer proaspăt în jazzul românesc!

Aledxandru Șipa