Evenimente : Concerte

Sárosi Péter Azara & Tasi Nóra

Sárosi Péter Azara & Tasi Nóra, la Bucharest Jazz Festival, miercuri, 21 septembrie 2016, de la ora 20:00, in Piata George Enescu.

Tasi Nóra – voce;
Sárosi Péter – pian;
Gábor Szabolcs – saxofon;
Gyergyai Szabolcs – bas;
Pál Gábor – tobe.

Sárosi Péter Azara & Tasi Nóra este o colaborare inițiată în urmă cu trei ani. Muzica formației reprezintă lumea modernă a jazzului, într-o gamă largă de stiluri bazate pe improvizație. Repertoriul lor conține prelucrări de standarduri de jazz și compoziții originale ce combină elemente de jazz tradițional cu fusion, blues, soul și funk. Virtuozitatea pianistului și saxofonistului, energia impresionantă a secției ritmice și sensibilitatea interpretativă a solistei vocale este o combinație rafinată, prin care muzica lor respiră în cea mai mare unitate.

Au participat la mai multe festivaluri, precum Festivalul de Jazz Tg. Mureș, Jazz in the Park Cluj-Napoca, Hard Rock Café București, Sf. Gheorghe, Festivalul Blues-Jazz Kamo Timișoara, Budapest Jazz Club. În primăvara anului 2016 formația a fost invitată la o formare profesională intensivă de trei zile, la Budapesta, în cadrul Festivalului de Jazz din Ungaria, unde a avut posibilitatea de a lucra cu muzicieni consacrați din elita jazzului maghiar, precum trompetistul Fekete-Kovács Kornél, pianistul Oláh Dezső și chitaristul Balogh Roland.