Evenimente : Concerte

Pasărea Rock încinge Hora fără de hotar

Pasărea Rock încinge Hora fără de hotar

O invitaţie la viaţă: trăită plenar, fără rezerve, în comuniune cu semenii – aceasta e Hora fără de hotar, cel mai recent cântec al supergrupului Pasărea Rock (compus din legendarul trio Baniciu, Kappl, Lipan, alături de „noii vechi” colaboratori Cristi Gram, Vlady Cnejevici şi Teofil Boar). Acest rock energic, extrem de ritmat, străbătut de glasul profetic al lui Mircea Baniciu, încearcă să concentreze în câteva minute sentimentul pe care îl poţi trăi la un concert rock. La un un concert Pasărea Rock. Este un eveniment cosmic, la care toţi putem participa. Dintr-o dată, suntem laolaltă parte din horă. Iar hora e nesfârşită…
„Este vorba de însăşi viaţa noastră, de căluşari moderni, hălăduind între est şi vest, căutând în permanenţă autenticitatea originilor”, spune percuţionistul Ovidiu Lipan.
„Sensul existenţei? Nimeni nu-l cunoaşte, dar îl putem descoperi în această horă vârtoasă, încărcată de vibraţii vitale, care se confundă cu însăşi viaţa noastră. Asta e Hora fără de hotar!” – ne mărturiseşte Mircea Baniciu.
„Fără hotar înseamnă deschidere, acceptare, comunicare… Hora este o regăsire, o revenire împreună… pentru a reporni mai departe. Este însăşi menirea trupei noastre, Pasărea Rock: aceea de a reuni culturi diferite, etnii diferite, viziuni diferite, într-o singură horă” – declară basistul, compozitorul şi aranjorul Josef Kappl, care adaugă: „Muzica nu are cum să îndemne la ură sau la separare, este împotriva firii.”
Hora fără de hotar este încă o compoziţie Josef Kappl, în aceeaşi manieră a fuziunii rock-folclor arhaic, cu elemente de orchestraţie noi, care îi vor bucura pe fanii muzicii „mai în forţă”. Versurile îi aparţin şi de această dată textierului Florin Dumitrescu, cel care continuă filonul clasic Foarţă-Ujică, cu un stil mai extrovertit, mai adecvat contemporaneităţii.
Hora fără de hotar și Călușandra (piesa lansată în urmă cu trei săptămâni) se vor auzi în premieră live la Buzău pe 29 noiembrie în clubul No Limit, după care urmează: Bacău, 30 noiembrie (Club The Stage); Constanța, 6 decembrie (Club Phoenix); București, 11 decembrie (Cinema Patria); Alba Iulia, 13 decembrie (Casa de Cultură a Sindicatelor); Cluj-Napoca, 14 decembrie (Euphoria Music Hall), Oradea, 21 decembrie (Window Pub) și Timișoara, 22 decembrie (Filarmonica Banatul).
Fiecare spectacol marca Revolver va fi format din trei părți, spunând „povestea” membrilor fondatori ai grupului. Nu vor lipsi personaje mitice din Cantafabule, hituri semnate Mircea Baniciu, piese celebre ale formației Phoenix și compozițiile originale Pasărea Rock: Legenda, Praznic năprasnic, Pe Argeș în jos, Călușandra, Zoreaua și Hora fără de hotar.
Bilete sunt disponibile în rețelele: Eventim, Bilete.ro, MyTicket.ro, iabilet.ro, biletfan.ro și la casele de bilete ale locațiilor.
Parteneri media: 1 Music Channel, Cațavencii, 24 FUN, Bestmusic.ro, Metalhead.ro, 220.ro, getlokal.ro, orasulm.eu, urban.ro, OOPS Media, Definite Rock.

Melodiile pot fi ascultate aici:
Legenda (muzica și versurile Josef Kappl)
Praznic năprasnic (muzica Josef Kappl, versurile Florin Dumitrescu)
Pe Argeș în jos (muzica Josef Kappl, versurile Victor Cârcu)
Călușandra (muzica Josef Kappl, versurile Florin Dumitrescu)
Hora fără de hotar (muzica Josef Kappl, versurile Florin Dumitrescu)

Facebook BaniciuKapplLipan
Facebook Revolver