Evenimente : Concerte

Pasarea Rock: Baniciu, Kappl & Lipan @ Sala Palatului

Pasarea Rock: Baniciu, Kappl & Lipan @ Sala Palatului – Marti, 25 martie 2014, de la ora 19.00
Este timpul sa se-adune fiarele, fiare cuminti, cu-o mie de dinti, / cu coada de peste, cu gheare la deste, / cu unghie de tap, cu cap, far-de-cap, / cu blana ca sfecla, cu ochii ca stecla, / cu ochii de valc, fiare cu talc, / cu duhori suave, fiare filozoafe… Se-aduna la ceasul fix Vasilisc si Inorog, Hrisostom si Zgriptor-Roc, Pasarea Calandrinon… Bestiarul fiintelor mitice este starnit, cantat si descantat, stapanit si invocat de prietenii lor mitici: Baniciu, Kappl & Lipan.
Mircea Baniciu, Josef Kappl si Ovidiu Lipan-Tandarica sunt muzicieni prodigiosi care, atunci cand se unesc intr-un proiect comun, dezlantuie fiarele din fabule. Ajunsi la varsta maturitatii artistice, fiecare dintre cei trei are intelepciunea de a nu se rupe de trecut, ci de a cauta in experienta comuna a tineretii, puterea si forta de a duce mai departe o poveste care a facut legenda.
Mircea Baniciu este vocea inconfundabila a Cantafabulelor, Josef Kappl este unul dintre compozitorii de geniu a celui mai titrat album rock romanesc al tuturor timpurilor, iar Ovidiu Lipan-Tandarica spiritul viu si energia unui proiect foarte nou si vechi deopotriva. Fiecare dintre cei trei a dezvoltat ample proiecte individuale, insa involuntar si irezistibil se simt atrasi de formula care i-a consacrat. Proiectul este intregit de Vlady Cnejevici – clape, Teo Boar – chitara electrica, Marius Batu – chitara acustica si backing vocal.
INVITAT SPECIAL Mani Neumann, supranumit „violonistul diavolului”, va fi cel ce va condimenta cu interventiile sale diabolice spectacolul.
Desi s-au mai intalnit pe aceeasi scena in 2013 la diverse festivaluri sau evenimente muzicale, Baniciu, Kappl si Lipan vor sustine concertul de „investire” in data de 25 martie 2014, la Sala Palatului, incepand cu ora 19:00. Cele cateva aparitii ca „Supergrup” au fost atat de bine primite de public, incat experienta de a canta in aceasta formula stabila a devenit certitudine.
Repertoriul stabilit pentru spectacolul de la Sala Palatului include compozitii nemuritoare de pe albumul Cantafabule, hituri din repertoriul lui Mircea Baniciu, piese reorchestrate, ce fac parte din prima opera rock simfonic romaneasca, Mesterul Manole, care a avut premiera mondiala la finele lunii noiembrie 2013, la Timisoara si piese inedite rock cu influente din folclorul universal, compuse special pentru „Baniciu, Kappl & Lipan” si care continua traditia nebunilor si frumosilor ani ’70.