Evenimente : Concerte

Muzica Uneste Europa

Muzica Uneste Europa, joi, 8 septembrie 2016, de la ora 19:00, la Teatrul Elisabeta.

„Muzica este o putere spirituală în stare să lege toți oamenii între ei.”  George Enescu

Contemporaneitatea a generat o mulțime de căi prin care putem să căutăm și să găsim informațiile necesare pentru spiritul nostru cultural, însă ceea ce am uitat cu adevărat este să ne reîntoarcem la ceea ce este simplu, la ceea ce poate trezi în noi o exaltare a simțurilor, la ceea ce ne poate oferi arta prin puritatea ei.

Tocmai de aceea, dorim să vă propunem  un concert de orchestră ce aduce laolaltă tineri muzicieni din cadrul orchestrei ,,Liceului de Artă Konstanz” din Germania condusa si pregatita de catre Sorin Dumitru și muzicieni din orchestra “Croitoru String Virtuosi” a cărui creator este însuși Gabriel Croitoru, unul dintre cei mai importanți violoniști din lume.

Gabriel Croitoru a dovedit prin performanțele sale  că este demn de a cânta pe vioara “Guarnieri del Gesu- Catedrala”, vioară ce a aparținut însuși lui George Enescu si care acum se află sub patrimoniul Muzeului Național “George Enescu”.

Lordul Yehudi Menuhim afirma despre Gabriel Croitoru: “Gabriel Croitoru, deși nu l-a cunoscut pe maestrul meu, George Enescu, menține tradiția școlii violonistice românești pe care am cunoscut-o prin intermediul lui George Enescu”.

Activitatea maestrului violonist Gabriel Croitoru este una vastă, însă noi vă vom aduce în prim-plan câteva aspecte din viața sa profesională, anume, solist al formațiilor muzicale Radio România, solist al Filarmonicii “Paul Constantinescu” din Ploiești, solist al Filarmonicii “Transilvania” din Cluj- Napoca,  profesor doctor la Universitatea Națională de Muzică din București.

Pentru cei care nu cunosc prea multe despre palmaresul violonistului este bine de stiut ca din acesta nu ii lipsesc premii prestigioase cum ar fi premiul “Niccolo Paganini”- Genova, “Pablo Sarasate”- Pamplona, “Zino Francescatti”- Aix en Provence dar și concerte

alături de marile orchestre ale lumii: London Symphony, Orchestră Gewandhaus-Leipzig, orchestre din Franța, Spania și chiar alături de Orchestra Națională a Chinei.

In egala masura suntem onorati sa va prezentam alaturi de profesionisti din orchestra condusa de Gabriel Croitoru, artistii din orchestra Liceului de arta din Konstanz care dovedesc prin ambitie si daruire ca si hobby-ul poate fi ridicat la nivel de arta.

Muzica si toata frumusetea ei este inteleasa, exersata si daruita noua de catre acesti artisti doar din placerea de a canta, ei fiind in acelasi timp olimpici sau castigatori ai unor concursuri internationale in cu totul alte domenii de activitate: chimie, fizica, sport.

Referitor la  programul proiectului  ,,MUZICA UNEȘTE EUROPA”, care se va desfasura sub sloganul ,,RENAȘTERE PRIN CULTURĂ” va putem spune ca acesta este impartit în două etape.

 În prima etapă, elevii Liceului de Artă din Konstanz vor veni în perioada 6-11 septembrie 2016 și se vor pregăti alături de artistii indrumati de catre Ioana și Gabriel Croitoru în vederea concertului ce va avea loc pe 8 septembrie 2016, incepand cu ora 19:00 în incinta ,,Teatrului ELISABETA” din București.

Din dorinta de sustinere activa a acestui eveniment, Gabriel Croitoru impreuna cu orchestrele reunite, vor avea deosebita placere de a ne incanta cu un program ales special pentru acesta ocazie.