Evenimente : Concerte

Mare Nostrum II

Mare Nostrum II, Paolo Fresu, Richard Galliano, Jan Lundgren, luni 26 iunie 2017, de la ora 20:00, la Sala Radio.

FUNDATIA JAZZ FESTIVALS & EVENTS  are deosebita plăcere de a organiza un concert de excepție, de o melodicitate aparte, devenit inconturnabil pentru publicul de jazz din România.

Mare Nostrum II  Paolo Fresu, Richard Galliano, Jan Lundgren ( ACT Music  9812-2 )  reprezintă un proiect muzical de succes – conceput in 2007 și continuat în 2016 – al trompetistului sard Paolo Fresu, acordeonistului francez Richard Galliano și pianistului suedez Jan Lundgren.

Cele douăsprezece piese ale albumului reamintesc, într-o forma combinatorie inedită, greu de catalogat în aria jazzului tradițional, de șansonetă franceză, cântecele de dragoste italiene sau dansurile folclorice scandinave, amestec discret al unor culturi muzicale, în aparență diferite, ale celor 3 protagoniști.  O vădită tentă de baladă, de visare muzicală și lirism intens domină întregul album, evident cu nuanțe distincte ale fiecăruia dintre compozitori.

Paolo Fresu – trompetă și fligorn; Richard Galliano – acordeon, bandoneon și acordină; Jan Lundgren – pian

PROGRAM:

Concertul “MARE NOSTRUM II” va avea loc pe 26 Iunie, 2017, orele 20:30 la Sala Radio din București. Accesul în sală se face începând cu orele 20:00. Nu este permis accesul cu camere foto profesionale. Filmatul este interzis pe toată durata concertului.

 

VIDEO: https://www.youtube.com/watch?v=pH4zxeZa_r0