Evenimente : Concerte

Lisa Simone

Lisa Simone – Bucharest Jazz Festival, vineri, 23 septembrie 2016, de la ora 21:30, in Piata George Enescu.

Lisa Simone, fiica Ninei Simone, a avut un parcurs artistic deosebit. După ce a servit în războiul din Iraq, și-a început cariera muzicală, devenind recunoscută în Statele Unite pentru colaborarea cu trupa de acid-jazz Liquid Soul, nominalizată pentru premiul Grammy. Ulterior, a debutat drept cântăreață solo pe Broadway și a câștigat premiul pentru cea mai bună actriță într-un musical, oferit de National Broadway Theatre.

După moartea Ninei Simone în 2003, Lisa a părăsit scena Broadway și s-a lansat în afara Statelor Unite, participând în turnee internaționale alături de artiști recunoscuți pe plan internațional – mai întâi cu Daughters of Soul, Lalah Hathaway, Nona Hendrick, Indira Khan, apoi cu Sing the Truth, Dianne Reeves, Angélique Kidjo și Lizz Wright.

Și-a schimbat numele de scenă în Lisa Simone când l-a cunoscut pe Hervé Samb în 2014. Albumul său recent, All is Well, a fost un precursor pentru My World și rezultatul unei colaborări armonioase cu Samb, care a fost directorul muzical al proiectului. Aranjamentele și compozițiile se bazează pe alegeri simple și organice, evidențiind punctele forte ale grupului: potențialul acustic, sunetul live și o notă personală inconfundabilă, atuuri dezvoltate în concertele ce au urmat.

În My World, Lisa Simone le permite ascultătorilor să trăiască experiența universului său și să descopere importanța familiei în piese dedicate fiului ei – Ode to Joe, fiicei sale, RéAnna, în piesa Unconditionally, alături de care cântă unul dintre cele mai bune materiale de pe album, I Pray. Lisa cântă, de asemenea, despre Nina, care la rândul ei și-a exprimat dragostea și nevoia de a o avea aproape pe Lisa în piesa If You Knew. Nina Simone este evocată, totodată, în Tragic Beauty, piesă scrisă de Lisa odată cu moartea mamei sale.

Lisa Simone transmite fericirea de a-și fi găsit locul și de a fi în viață, reușind să lase în urmă suferințele trecutului pentru a exprima o bucurie profundă și serenitate în muzica sa.