Evenimente : Concerte

Ioana Goicea si Costin Filipoiu

Ioana Goicea si Costin Filipoiu, miercuri, 10 august 2016, de la ora 19:30, la Ateneul Roman.

Miercuri 10 august – Recital extraordinar:
Ioana Cristina Goicea – vioara;
Razvan Costin Filipoiu – pian.

J.S. Bach – Ciaccona din Partita a ll-a, in re minor, BWV 1004.
L.van Bethoven – Sonata nr. 6, in La major, op. 30.
George Enescu – Sonata a lll-a “ in caracter popular romanesc”, Op.25.
Henri Wieniawski – Variatiuni pe o tema originala, op. 15.

Lanto Communication anunţă lansarea Festivalului “Vara magică” 2016, ce va fi găzduit de Ateneul Român din Bucureşti între 13 iulie şi 24 august 2016, în fiecare seară de miercuri. Orchestra Română de Tineret, Orchestra de Tineret a Portugaliei, Orchestra Sinfonietta si Orchestra Junior, alături de celebri dirijori şi solişti români şi străini vor atrage publicul la Ateneu şi în această vară, pentru al cincilea an la rând.
Organizat în această formula din anul 2012 Festivalul “Vara magică” a devenit un reper cultural de nivel internațional privitor la modul de petrecere a timpului, mult aşteptat de bucureştenii care petrec o parte a verii în capitală, precum și de un număr tot mai mare de turiști. Lanto Communication, singurul generator constant de proiecte de mare anvergură, la nivel de orchestră simfonică de mari dimensiuni, cu mari dirijori și soliști de foarte înalt nivel, propune an de an această serie de concerte de elită în lunile iulie şi august. Fiind susținute exclusiv de mediul privat, aceste seri muzicale se îndepărtează de rutina stagiunilor şi devin un binemeritat premiu pentru artiști și public deopotrivă, pentru toți cei care înțeleg să trăiască în spiritul unei permanente autodepășiri. Acest public devine, după cum o arată și statisticile, tot mai numeros și mai fidel.
Publicul care vine la concertele Verii magice în fantastica sală a Ateneului este în cea mai mare parte compus din oameni activi, lideri de opinie, care înțeleg și valorizează corect regalul muzical care le este oferit. Atmosfera de elevație culturală pe care o imprimă cadrul minunatei clădiri a Ateneului Român este întregită de faptul că motivul venirii spectatorilor este întotdeauna onorat de Marea Muzică. Prilej de sărbătoare în sine, programele de concert ale Verii Magice reprezintă combinații ale celor mai valoroase și îndrăgite piese muzicale ale creației universale din toate timpurile, programele întotdeauna deosebit de captivante constituind o altă marcă distinctă a acestora.
Cea de a V-a ediție a Festivaului „Vara Magică” reafirmă forța PARTENERIATULUI prin care Lanto Communication oferă publicului său o vară la standarde culturale europene.

Organizator : Lanto Communication.
Partener asociat : Centrul Naţional de Artă Tinerimea Romana.
Partener: Fundatia Prietenii muzicii – Serafim Antropov.
Parteneri media : Radio România Cultural, Radio România Muzical, TVR 2.

Biletele şi abonamentele s-au pus în vânzare pe www.bilete.ro şi la casa de bilete a Ateneului Român tel. 0733.612.948.