Evenimente : Concerte

Dulce Pontes

Dulce Pontes, concert, miercuri, 2 decembrie 2015, de la ora 20:00, la Sala Palatului.

Concertul pe care Dulce Pontes – regina contemporana a muzicii fado urma sa il sustina pe 27 Octombrie 2015 la Sala Palatului din capitala a fost amanat pentru data de 2 Decembrie 2015, biletele cumparate deja si cele care se afla in vanzare pastrandu-si valabilitatea. Dulce Pontes si-a amanat concertul de la Bucuresti din cauza unor serioase probleme de sanatate cu care artista si crew-ul ei se confrunta in prezent.Dulce Pontes, regina contemporana a muzicii fado, va aduce vibrantele acorduri portugheze pe scena Salii Palatului pe 2 decembrie 2015.

Considerata demna urmasa a Amaliei Rodrigues, Dulce Pontes si-a legat numele de colaborari cu artisti de prestigiu precum José Carreras, Cesária Évora si Andrea Bocelli. Insa cea mai spectaculoasa colaborare din cariera sa este cea cu legendarul compozitor italian Ennio Morricone. In 2003, albumul „Focus”, rodul colaborarii lor, a inregistrat vanzari ce i-au adus solistei discul de aur in doar 20 de zile.
Dulce Pontes s-a nascut in Montijo, Portugalia, in 1969, iar in decursul timpului a cochetat cu mai toate stilurile muzicale, cantand pop, rock, jazz, muzica clasica si traditionala. In 1991 a castigat Festivalul National de Cantec al Portugaliei si in acelasi an a reprezentat Portugalia la Eurovision, concurs ce a reprezentat rampa ei de lansare.
Primul sau album, “Lusitana” a fost lansat in 1993, iar in anul urmator a ajuns pe piata albumul “Làgrimas”, material ce a consfintit consacrarea solistei la nivel mondial si a reasezat muzica portugheza in fruntea topurilor din intreaga lume. Pe albumul “Làgrimas” se afla si emblematica piesa “A Cancao do Mar”, care se regaseste pe coloana sonora a productiei hollywoodiene “Primal Fear”, cu Richard Gere in distributie. “Làgrimas” ramane unul din cele mai bine vandute albume din toate timpurile, in Portugalia.
Colaborarea cu legendarul compozitor Ennio Morricone, demarata in 1995 cu albumul “A Brisa do Coração” este un alt segment din cariera artistei, incununat de elogii. Ennio Moricone a elaborat pentru DULCE PONTES compozitii ce scot in evidenta “amplitudinea ei vocala si calitatile cameleonice atat de complete si incredibil de variate, pastrand totusi conotatiile de fado portughez.” Iar punctu de varf al colaborarii a fost atins in 2003, odata cu lansarea albumului “Focus”, ce i-a adus solistei un disc de aur in doar 20 de zile.
Dupa ce a concertat pe cele mai mari scene ale lumii, cucerind publicul la Royal Albert Hall din Londra, Arena din Verona, Auditoriumul din Roma, Palatul Mazda din Milano, Palatul Congresului din Paris si la International Forum Hall din Tokio, DULCE PONTES revine la Sala Palatului din Bucuresti, pe 2 decembrie, pentru un concert ce va face inimile sa tresara insufletite de inflexiunile rascolitoare ale muzicii fado.