Evenimente : Concerte

Deck Sounds prezinta: Elliphant @ Atelierul de Productie

Deck Sounds, cea mai noua platforma destinata muzicii live, isi deschide seria party-urilor cu unul dintre cele mai fresh nume ale undergroundului: Elliphant, pe 25 ianuarie 2014, in Atelierul de Productie!
Deck Sounds este cea mai noua platforma muzicala destinata muzicii live, prezentata de Becks si conceputa special pentru a oferi tinerilor romani acces la o serie de artisti straini care au reusit sa starneasca atentia publicului din intreaga lume si care nu ar trebui sa lipseasca in acest moment din playlist-ul celor care sunt la curent cu tot ce este nou si cool in muzica indie si electro.

Primul nume care deschide seria party-urilor Deck este Elliphant. Originara din Stockholm, Elliphant, pe numele real Ellinor Olovsdotter, a devenit cunoscuta in aprilie 2012, odata cu lansarea single-ului Tekkno Scene ce a marcat debutul sau pe scena suedeza. Stilul sau extrem de aparte, un amestec de beat-uri indraznete pe ritmuri de indie electro si dancehall pop si influente jamaicane asumate, a fost rapid adoptat de trendseterii londonezi, Elliphant devenind unul dintre cei mai exotici noi artisti ce intrau in playlisturile cluburilor din Marea Britanie. In cateva luni insa piesele sale aveau sa rasune si dincolo de Ocean, odata cu semnarea unui contract cu Kemosabe Records – Sony Music Entertainment. Primul single lansat in State, Music is Life, a fost urmat de un prim turneu pe continentul nord-american, muzica sa contagioasa castigand tot mai multi adepti.

„Uluitor” (NME), „neobisnuit de captivant” (The Guardian) sunt doar cateva dintre reactiile jurnalistilor straini care vorbesc despre „tupeul muzical” al tinerei suedeze, al carei sound „vine parca din viitor” (Pitchfork). Versuri abstracte si ritmuri nebunesti care instiga la dans, miscari senzuale si o energie molipsitoare pe scena fac din Elliphant o prezenta care creeaza dependenta. Cu o cariera desfasurata fast forward in decurs de un an, Elliphant si-a lansat in 2013 primul album, A Good Idea, material ce include colaborari cu Diplo, Dr. Luke, Niki & The Dove, Erik Hassle si Ras Fraser Jr. De altfel, artista este considerata unul dintre cele mai reusite proiecte muzicale in care Diplo s-a implicat, fiind totodata un exponent semnificativ al muzicii suedeze, alaturi de MØ si Icona Pop.

Serile Deck vor incepe cu nume locale ce fac cinste brandului romanesc, trupe si DJ ce pot oricand sa reprezinte cu seama scena autohtona si pe alte meleaguri, daca nu au facut-o deja. Ei sunt cei care vor fi responsabili sa introduca publicul in vibe-ul Deck. Iar lor le vor urma “strainii”: indie, alternative sau electro, artistii care au reusit deja sa starneasca interesul radiourilor, organizatorilor de concerte, realizatorilor de topuri – acele nume care se regasesc deja pe afisele marilor festivaluri. Party-ul ce va avea loc pe 25 ianuarie 2014, in Atelierul de Productie, reprezinta asadar debutul seriei de evenimente Deck Sounds, care vor aduce si in cluburile bucurestene artisti internationali care sunt deja “the next best thing”!
Biletele pentru prima editie Deck Sounds costa 40 de lei in pre-sale si pot fi achizitionate de pe www.myticket.ro. In seara evenimentului, la intrare, acestea vor fi disponibile la pretul de 50 de lei.

RotoPerCutoR si YellLow vin alaturi de Elliphant la primul party Deck!

RotoPerCutoR si YellLow sunt numele autohtone ce i se vor alatura lui Elliphant pe afisul primei editii Deck Sounds. Party-ul ce va avea loc pe 25 ianuarie, in Atelierul de Productie, face parte dintr-o serie de evenimente programate pentru 2014 in cadrul acestei noi platforme muzicale care isi propune sa aduca in fata publicului roman cat mai multi artisti internationali ai „noului val”.

Stilul RotoPerCutoR isi are originea in sfera muzicii hip-hop, insa odata cu implicarea sa in diferite proiecte, dar si prin participarea la numeroase evenimente si festivaluri precum 1MaiMare, Summerjam sau B’ESTFEST Summer Camp, orizonturile muzicale s-au extins, cuprinzand si alte curente precum jazz, funk sau afrobeat. Conceptul RotoPerCutoR se axeaza foarte mult pe mash-up-uri, scratch-uri si improvizatii live, invitandu-si publicul de fiecare data intr-o alta calatorie muzicala vasta ce variaza de la funk la downtempo, de la afrobeat la breakbeat, la deep si soulful house. De-a lungul timpului, RotoPerCutoR a impartit scena cu nume precum Stereo MC, Diesler, Rayko, DJ Cam, Herbaliser, Boy 8 Bit sau Terrence Parker, fiind prezent si in cadrul editiei B’ESTFEST Summer Camp 2013.

YellLow este “locul de joaca” a patru tineri pasionati de muzica, Andi (clape, samples & FX), Luiza (voce), Radu (bass) si Alex (tobe), proiect ce reuneste doua concepte diferite: yell (digital & sharp) si low (bass & down tempo). Stilul trupei este localizata undeva in aria muzicii electronice, continand nenumarate elemente stilistice, de la trip-hop la experimental, pop, alternative si post-soul. YellLow a aparut la inceputul anului 2010, insa primele luni au adus cu sine mai multe schimbari in componenta trupei. Odata definitivata formula, cei patru membri au lansat si primele single-uri: Crimson, in iunie 2012, si Scream, cateva luni mai tarziu, la inceputul lui 2013. In prezent, YellLow isi dedica cea mai mare parte a timpului concertelor live, planuind totodata si lansarea primului album.

Party-ul ce va avea loc pe 25 ianuarie, in Atelierul de Productie, reprezinta asadar debutul seriei de evenimente Deck Sounds, prezentata de Becks. Biletele pentru prima editie Deck Sounds costa 40 de lei in pre-sale si pot fi achizitionate de pe www.myticket.ro si din reteaua magazinelor Diverta, urmand ca in seara evenimentului, la intrare, acestea sa fie disponibile la pretul de 50 de lei.

www.facebook.com/decksounds.ro