Evenimente : Concerte

Bucharest Jazz Festival Live – Iordache

Iordache – saxofoane, flaut, compoziţii, aranjamente
Sebastian Burneci – trompetă
Florian Radu – trombon principal
Toni Kühn – clape
Dan Alex Mitrofan – chitară
Uţu Pascu – bas
Tavi Scurtu – baterie
Iordache
Iordache cântă jazz, funk și improvizații libere, ghidat de legile hazardului. Grupul s-a format în 2003, la inițiativa saxofonistului Mihai Iordache, inspirat inițial de Sun Ra Arkestra. Până în prezent, trupa a cântat în cadrul celor mai importante festivaluri de jazz din țară, precum Gărâna Jazz Fest (Caraș-Severin), Jazz and More (Sibiu), Green Hours International Jazz Fest (București), Stufstock (Vama Veche), Fânfest (Roșia Montană), Jazz TM (Timișoara), dar și din străinătate, ca de pildă la Locomotiva Jazz (Ungaria), la festivalul Belles Roumaines (Luxemburg) sau Jerusalem Book Fair (Israel).

Trupa a înregistrat patru discuri de studio. Lansat la finalul anului 2013, ultimul lor album, Garden Beast, a fost finanțat integral prin intermediul platformei de crowdfunding We Are Here. Pentru prima dată în discografia trupei, toate piesele sunt legate printr-o temă comună, cea a vieții într-o casă cu grădină și ritmul pe care natura i-l imprimă, de la un anotimp la altul.
Iordache (saxofon)
A debutat în 1986, pe scena Festivalului de Jazz de la Costineşti. Din 2003, conduce grupul cu același nume. Printre colaborările sale independente, se numără Harry Tavitian, Timpuri Noi, Hanno Höfer, Sarmalele Reci, Orient Express, Lucian Ban, Vlaicu Golcea, Sorin Romanescu, Tom Smith, Marta Hristea, Ada Milea și Kumm.
Toni Kühn (clape, chitară)
A fost unul din componenţii legendarei formaţii timişorene Post Scriptum, alături de care a înregistrat albumul omonim. A mai înregistrat albume cu Johnny Răducanu (Jazz Made in Romania), Alexandru Andrieş și Bega Blues Band. Colaborează frecvent cu saxofonistul Liviu Butoi.
Sebastian Burneci (trompetă)
A studiat la Conservatorul Prins Claus din Olanda. A colaborat cu Orchestra Simfonică Radio şi Filarmonica de Stat, cu Big Band-ul Radio, cu Sorin Romanescu, cu George Dumitriu, precum și cu formațiile Cobzality, Urma, Bucharest Jazz Orchestra şi multe altele.
Florian Radu (trombon)
Cântă cu Orchestra Radiodifuziunii Române, Camerata Regală și Big Band-ul Radio.
Dan Alex Mitrofan (chitară)
A cântat cu Ponton Unit, Eduard Jak Neumann Quartet, Lucian Nagy și Gabriel Rosati.
Uţu Pascu (bas)
A cântat cu formaţiile B.A.U. şi Aievea, iar în prezent activează alături de Blazzaj şi Kumm.
Tavi Scurtu (tobe)
Colaborează cu Elena Mîndru, Ana Cristina Leonte şi cu formaţiile Egocentrics, B.A.U., Eduard Jak Neumann Quartet și Thy Veils.