Evenimente : Concerte

Bucharest Jazz Festival Live – Dave Douglas Riverside Quartet

Bucharest Jazz Festival Live
Dave Douglas Riverside Quartet

Dave Douglas — trompetă
Chet Doxas — saxofon
Jim Doxas — tobe
Steve Swallow — bas

Dave Douglas Riverside Quartet
Dave Douglas Riverside Quartet stăpânește arta improvizației și are o influență remarcabilă asupra grupurilor mici, trimițând totodată către ansamblurile dinamice, conduse de clarinetistul Jimmy Giuffre. Îmbinând pasiunea pentru muzica improvizată, bluegrass, imnuri sacre și muzica din munții Apalași, ajunge la un rezultat, care se încadrează într-o estetică înrădăcinată în Americana și jazz. Cvartetul este condus de trompetistul Dave Douglas și de clarinetistul și saxofonistul Chet Doxas. Secțiunea ritmică este acoperită de Steve Swallow, fost membru al renumitului trio Giuffre, la bas, și de Jim Doxas, la tobe.

Albumul grupului a ieșit la casa de discuri Greenleave Records în aprilie 2014.

Dave Douglas (trompetă)
Numit de către publicația Downbeat „regele modest al jazzului independent”, Dave Douglas este un prolific trompetist, compozitor și profesor din New York, ale cărui contribuții unice în muzica improvizată i-au adus disticții înalte, printre care se numără un fellowship Guggenheim, un premiu Aaron Copland și două nominalizări Grammy.

Chet Doxas (saxofon)
Colaborator principal al Riverside, saxofonistul canadian Chet Doxas are o carieră plină de diversitate, ce se întinde de la turnee cu muzicieni pop și folk, precum Sam Roberts și Rufus Wainwright, până la postura de conducător al unor trupe renumite de jazz canadian, alături de Oliver Jones și Guido Basso, dar și alături de staruri ale jazzului american, cum ar fi Maria Schneider, Joe Lovano, Jason Moran și Bill Stewart. Asemeni lui Douglas, Chet Doxas are o admirație profundă pentru activitatea lui Giuffre.

Jim Doxas (tobe)
Unul dintre remarcabilii jazzmani de generație nouă din Canada, tobarul Jim Doxas este un muzician matur, care uimește mereu cu siguranța și măestria tehnicii sale.

Steve Swallow (bas)
Important compozitor de jazz, Steve Swallow se bucură de o carieră de lungă durată, fiind unul dintre primii și cei mai influenți maeștrii ai chitării electrice ai acestui gen muzical. Tonul său e puternic și articulat, arpegiile și pasajele melodice pe care le cântă pot dobândi viteza unor elice. De asemenea, de mult timp, el colaborează îndeaproape cu vibrafonistul Gary Burton și cu Carla Bley.