Evenimente : Concerte

Bucharest Jazz Festival Live – Alex Simu Quartet

Bucharest Jazz Festival Live
Alex Simu Quartet

Alex Simu — clarinet tenor și saxofon tenor (Romania)
Franz von Chossy — pian (Germania)
Cord Heineking — contrabas (Germania)
Kristijan Krajnčan — tobe (Slovenia)
Alex Simu Quartet
O reflecție asupra prezentului, un parfum de trecut și o privire spre viitor. Nu există reguli, și nici granițe, există doar dragostea pentru muzică și nevoia de a crea și împărtăși. Inovația și tradițiile converg în șlefuirea sunetelor și garantează publicului o experiență unică.
Alex Simu (clarinet tenor și saxofon tenor)
http://www.alexsimu.nl/
Clarinetistul și saxofonistul de origine română, Alex Simu este privit drept unul dintre cei mai tineri inovatori ai muzicii pe care o compune și o interpretează, precum și ai propriului instrument. Invenția sa, clarinetul tenor, este unică în lume și îi permite să experimenteze de la sunete clasice, până la jazz, folclor balcanic și moduri orientale.
Începându-și cariera internațională la doar 22 de ani, Alex Simu a studiat jazzul atât în SUA cât și în Olanda. Ulterior, a concertat în peste 33 de țări, de pe cinci continente, alături de figuri importante, precum Alvin Queen, Brian Lynch, Sjahin During, Benny Golson, Naseer Shamma, Candy Dulfer, Peter Herbolzheimer, Jorge Reyes, Arto Tuncboyaciyan sau Fra Fra Sound.
Franz von Chossy (pian)
http://www.franzvonchossy.com/
Deși a început să cânte la pian la vârsta de șase ani, Franz von Chossy nu a ales nici cariera clasică, nici pe cea folk. În încercarea de a se orienta către o anumită zonă muzicală, artistul s-a mutat din Munich, în Olanda, unde a studiat Conservatorul, apoi în New York, unde a fost elevul unor personalități precum Kenny Carron, Garry Dial, Dave Liebman, John Taylor sau Kenny Werner. Tot acolo a studiat și compoziție de film cu Edward Green.
Câștigător al Dutch Jazz Competition 2006, pentru solo de pian, și al premiului II la Montreux Jazz Solo Piano Competition, în 2009, von Chossy este cunoscut pentru modul original, dinamic, spațial și personal în care interpretează un ansamblu de genuri muzicale ce variază de la clasicism modern la jazz, melanj filigranat cu influențe din folclorul est-european.
Până în prezent, a lansat trei albume sub propriul nume și a cântat în Europa, SUA, Asia, Africa și Australia, singur sau în proiecte muzicale renumite, precum ARIFA, Pascal Schumacher Quartet, Fidan și Balkanopolis.
Cord Heineking (contrabas)
http://www.cordheineking.com/
Și-a început cariera în circuitul pop rock german, însă, influențat de profesorul său olandez, Ruud Ouwehand, și impulsionat de pasiunea sa pentru jazz, s-a apucat de contrabas. În 1998, la un an de la absolvirea Conservatorului Hilversums, câștiga premiul Dordtse Jazz, alături de grupul avant-garde Lines End.
În 2001, alături de tobarul german Jens Düppe și de pianistul bulgar Dimitar Bodurov, a pus bazele unui trio. Împreună, au câștigat premiul întâi al Leidse Stad Jazz Award, premiul întâi al Erasmus Jazz Award și al treilea premiu Pim Jacobs Jazz Prize. În prezent, participă alături de mulți artiști cunoscuți la numeroase turnee, în calitate de contrabasist. În plus, în mare parte a timpului, compune și produce lucrări muzicale originale și extrem de apreciate de cunoscători.
Kristijan Krajnčan (tobe)
http://www.kristijankrajncan.com/
Capacitatea sa de a cânta diferite stiluri muzicale, în grupuri care variază de la triouri la big band-uri, i-a oferit atât șansa de a lucra cu o serie de artiști recunoscuți la nivel internațional, cât și pe aceea de a concerta în toată lumea și a câștiga premii valoroase. Înainte de a deveni instrumentist de jazz, a cântat la violoncel, apoi, după un timp, și-a îndreptat atenția și către compoziție.
După ce a absolvit summa cum laude Conservatorul Prins Claus din Groningen, Olanda, unde i-a avut ca profesori pe Ralph Peterson Jr. și Owen Hart Jr., și-a petrecut jumătate de an în New York, într-un program de schimb de experiență, unde a studiat sub îndrumarea lui John Riley, Richie Morales, Joey Baron și Tyshawn Sorrey. Pe lângă propriul proiect, Kristijan Krajnčan Ensemble, a colaborat cu Tarek Yamani Trio, Kaja Draksler Acropolis Quintet, Anton Goudsmit & The Ploctones, Big Band RTV Slovenia, Big Band Stageband, Anneguus Teerhuis Trio, Sri Hanuraga Trio, dumiTrio, Marzio Scholten Hologram Quintet sau Mads Vinding. Albumul său de debut a apărut în iunie 2012 la Edict Records și include colaborări cu Ambrose Akinmusire și Jimmy Greene.