Evenimente : Concerte

Branford Marsalis Quartet & Kurt Elling

Branford Marsalis Quartet & Kurt Elling, sâmbătă, 8 iulie 2017, de la 21:30, in  Piața George Enescu .

Bucharest Jazz Festival 2017 prezinta :

Branford Marsalis – saxofon, Joey Calderazzo – pian,  Eric Revis – chitară bass,  Justin Faulkner – baterie.  Invitat special Kurt Elling – voce 

Un grup care rareori invită alți artiști să cânte în universul lor muzical bine închegat, Cvartetul Branford Marsalis îl cooptează pe vocalistul Kurt Elling pentru un proiect muzical nominalizat la premiile Grammy. O colaborare fără precedent între jazzul instrumental și vocal, Branford Marsalis & Kurt Elling combină aranjamente originale ale unor standarde de jazz cu piese legendare și compoziții semnate de membrii formației. „Jazzul, după părerea mea, ar trebui să fie despre melodii puternice și ritm ireproșabil,” declara saxofonistul Branford Marsalis. Cu un sunet melodic și refrene ușor de fredonat, proiectul creează un adevărat parteneriat între cvartetul de jazz și vocea lui Elling, care e folosită aici ca un al cincilea instrument.

Branford Marsalis

Presa americană l-a numit „probabil cel mai respectat instrumentist american de jazz din ziua de azi”. Crescut în New Orleans, Marsalis este un artist flexibil, cunoscut pentru cariera prolifică de lider de jazz și pentru colaborările cu nume iconice precum Miles Davis, Art Blakey și Dizzy Gillespie, pentru munca sa în domeniul muzicii clasice și pentru colaborările sale cu Sting și The Grateful Dead. 

Kurt Elling 

Descris de New York Times drept „vocea masculină care iese cel mai mult în evidență în rândul cântăreților din ziua de azi”, Kurt Elling a dat dovadă, în repetate rânduri, de o incredibilă inventivitate vocală, în diversele colaborări cu formații și instrumentiști renumiți de jazz. Cu o voce de bariton care poate acoperi patru octave, Elling a câștigat recent un premiu Grammy pentru tributul adus colaborării dintre saxofonistul John Coltrane și vocalistul Johnny Hartman.

Joey Calderazzo 

Fratele muzicianului Gene Calderazzo, Joey Calderazzo a venit în Cvartetul Branford Marsalis în 1998, în locul regretatului pianist Kenny Kirkland. Joey Calderazzo cântă la pian de la vârsta de opt ani, a studiat jazzul la Berklee College of Music și Manhattan School of Music și a cântat cu David Liebman, Frank Foster și Michael Brecker. 

Eric Revis 

Basist de jazz și compozitor, Eric Revis a studiat muzica alături de Ellis Marsalis, tatăl lui Branford Marsalis, prolific pianist de jazz din New Orleans. Revis devine cunoscut la mijlocul anilor ′90, când colaborează cu solista de jazz Betty Carter. Din 1997 este membru al Cvartetului Branford Marsalis.

Justin Faulkner

La numai 26 de ani, tânărul baterist al Cvartetului Branford Marsalis se poate lăuda cu un șir impresionant de colaborări muzicale, precum cea cu Peter Nero, Jimmy Heath sau Terrence Blanchard. La 13 ani urcă pe scenă alături de basistul Janaaladeen Tacoma, iar în 2009 devine bateristul Cvartetului Branford Marsalis.