Evenimente : Concerte

Bega Blues Band

Bega Blues Band – Bucharest Jazz Festival, joi, 22 septembrie 2016, de la ora 20:00, in Piata George Enescu.

Johnny Bota – bas, vioară, percuţie, backing vocals;
Mircea Bunea – ghitară;
Lucian Nagy – sax, instrumente de suflat, percuție, backing vocals;
Maria Chioran – voce;
Toni Kühn  – claviaturi, chitară, melodica;
Lică Dolga – baterie.

Bega Blues Band este cea mai longevivă trupă de jazz blues din România. Activitatea trupei a început în 1983, atunci când Bela Kamocsa „Kamo” și Johnny Bota au decis să evolueze împreună la festivalul de jazz Brașov-Kronstadt.

Grupul Bega Blues Band a participat la numeroase festivaluri: Satu Mare – Festivalul de Jazz din mai 2010, Jimbo Blues – toate cele 13 ediții, Timișoara mica Vienă – toate edițiile, Blues pentru Timișoara – toate cele 10 ediții, Gala de blues jazz Kamo – toate cele 25 de ediții. A avut, de asemenea, turnee în Transilvania, în cluburi de jazz din București, la ICR Austria, Portugalia, Ungaria și Cehia, precum și la cluburi de jazz din Germania – München, Augsburg, Schwäbisch Hall.

Grupul a lansat în noiembrie 2015, la Gala Blues Jazz Kamo, CD-ul numit „Brassica Soup”, foarte bine primit de critici și de către public. Odată cu prezentarea albumului la Rich Mix Shoreditch, soundul trupei a fost descris în Central and Eastern European London Review drept „admirabil scăldat în rădăcinile genului”, „o fuziune generoasă de ethos popular românesc și de jazz transatlantic, într-un amestec cu cantitatea potrivită de funk, condimentat în mod unic prin vocea Mariei Chioran în exprimarea artistică a patrimoniului muzical românesc.”