Evenimente : Concerte

Balkan Taksim

Balkan Taksim, miercuri, 23 mai 2018, de la ora 21:00, la Expirat Halele Carol.

Balkan Taksim, trupă ce reinterpretează bucăți de folclor din Balcani și din Carpații românești într-un amestec exploziv de influențe și instrumente, va cânta pe scena de la Expirat.
Dansuri din Moldova, cântece aromânești combinate cu înregistrări din teren, melodii uitate din Albania și Serbia, sunete culese din Anatolia. Toate se adună într-o fuziune de folclor, muzică electronică și muzică rock. Un melanj care te face să te arunci pe loc în dans.

Instrumentele tradiționale folosite provin din România, din Turcia și din Balcani. Cobza românească, cimpoiul, saz-ul turcesc, darbuka, bendir-ul, gusla sârbească și diverse instrumente de coloratură.
Balkan Taksim concertează mai des decât înregistrează în studio deoarece pune mai presus relația directă cu publicul, crearea unui context în care interpreții să se apropie cât mai mult de spectatori.

De-a lungul timpului, Balkan Taksim a evoluat atât în cluburile din București, cât și la festivaluri din țară și de peste hotare, pe aceleași scene cu Goran Bregović, Boban Marković, Shantel, Taraf de Haidouks ș.a.