Evenimente : Concerte

AVSHAI COHEN

AVSHAI COHEN – In to the Light, marti, 15 noiembrie 2016, de la ora 20:00, la Sala Radio.

JAZZ SYNDICATE LIVE SESSIONS prezinta cu mandrie in Romania:  AVISHAI COHEN – Into the Silence.

În februarie 2016, trompetistul Avishai Cohen a lansat și a început turneul de promovare pentru mult asteptatul si unanim aclamatul sau album ECM “Into the Silence”, produs de Manfred Eicher. O colecție de compoziții expansive și impresioniste pentru quartet de jazz (trompeta, pian, bas, tobe cu saxofon tenor pe câteva piese), “Into the Silence” reprezinta o reflectie asupra momentelor finale ale vietii tatălui sau, David, cu o remarcabila cantitate de reținere, grație și umilinţă.

Votat tip de trei ani consecutiv drept “Rising Star” de catre prestigioasa DownBeat Jazz Magazine – Cohen a devenit recunoscut la nivel mondial ca un muzician cu un sunet individual si un spirit iscoditor, un tot mai creativ interpret-compozitor deschis la mai multe genuri jazzistice precum și un activ sef de formatie sau sideman. Prestigioasa publicatie The New York Times l-a descris ca fiind „un trompetist extravagant de inzestrat, relaxat și sentimental… combinând cu dexteritate sensibilitatea și flerul”, în timp ce Chicago Reader l-a considerat ca fiind „probabil cel mai interesant muzician de jazz israelian din lume”.

Pe langa aclamata activitatea muzicala cu trioul Triveni, trompetistul inregistreaza si sustine turnee mondiale alaturi de Mark Turner Quartet, sau 3 Cohens Sextet – bandul de familie alaturi de sora lui, clarinetist-saxofonista Anat, și frazzle saxofonist Yuval. Cohen a fost, de asemenea, un membru marcant al prestigiosului San Francisco Jazz Collective, cap de afis la “sacrul” Village Vanguard sau Carnegie Hall, și a apărut pe coperta prestigioasei DownBeat Jazz Magazine in ianuarie 2012. Din 2015, Avishai Cohen a fost numit si director artistic al Festivalului Internațional de Jazz de la Ierusalim.

In seara de 15 Noiembrie, pe scena de la Sala Radio, vor urca:

Avishai Cohen – trompeta; Yonathan Avishai – pian; Yoni Zelnik – bass; Jonathan Blake – baterie;

Evenimentul “AVISHAI COHEN – Into the Silence”, face parte din seria de concerte Jazz Syndicate Live Sessions, unde anul acesta vor mai concerta:

* JACK DEJOHNETTE TRIO feat. Ravi Coltrane – 03 Noiembrie 2016, Sala Radio;

PROGRAM:
Concertul “AVISHAI COHEN – Into the Silence” va avea loc pe 15 noiembrie 2016, orele 20:00 la Sala Radio din București. Accesul în sală se face începând cu orele 19:30. Nu este permis accesul cu camere foto profesionale. Filmatul este interzis pe toată durata concertului. Biletele se gasesc in retelele eventim.ro, iabilet.ro si bilete.ro.

Detalii pe pagina de Facebook Jazz Syndicate Live Sessions.