Evenimente : Altele

Bucătăria caucaziană

Bucătăria caucaziană (I) / Georgia mon amour, Vasile Ernu gătește la J’ai Bistrot, sambata, 25 iunie 2016, de la ora 12:00.

Vasile Ernu vă invită la o masă dedicată unei culturi şi ţări speciale: Georgia.

„Sînt un îndrăgostit de Caucaz. Nu am văzut nimic mai frumos şi spectaculos decît Caucazul. Oamenii de acolo sînt fascinanţi. În Caucaz s-a născut fericirea şi bucuria de a trăi iar această bucurie şi fericire nu poate fi deplină fără o masă copioasă şi o băutură pe măsură.
Petru mine însă Georgia este etalonul acestei bucurii de a trăi. Aceşti oameni îţi oferă şi petrec alături de tine orice masă ca şi cum ar fi ultima. Masa pentru aceşti oameni este un chef interminabil în care se mănîncă, se bea se spun nenumărate toasturi-poveşti, unde bărbaţii cîntă iar femeile dansează. Şi se mănîncă, se mănîncă pînă ameţeşti: harchio, şaşlîk, haciapuri, hinkali, saţavi, haşlama… Oh, mai bine să ne oprim.

Pentru a gusta puţin din inegalabilul banchet georgian o să vă gătesc faimosul şaşlîk (მწვადი) şi cunoscuta ciorbă harcio (ხარჩო). Dacă nu aţi încercat încă vă poftim să gustaţi…”

Sâmbătă, de la prânz până se termină.