De Citit : Știri

Steven Spielberg ii va da viata pe ecrane lui Martin Luther King Jr.

| 19 mai

Producatorul de film cu cel mai mare succes financiar al tuturor timpurilor, Steven Spielberg, va produce un film biografic despre viata lui Martin Luther King Jr. El va lucra impreuna cu Suzanne de Passe si Madison Jones, sub umbrela studiourilor DreamWorks, care au cumparat drepturile de autor asupra biografiei luptatorului pentru drepturile civile ale persoanelor de culoare din SUA.
King, care a fost asasinat la varsta de 39 de ani in Memphis, si-a inregistrat drepturile de autor asupra discursurilor si cartilor sale inca din timpul vietii.
Steven Spielberg va avea libertatea de a folosi chiar si cateva materiale – proprietate intelectuala a lui King – inclusiv faimosul discurs "I Have a Dream", folosit in timpul marsului din Washington in 1963.
"Suntem onorati ca detinatorii drepturilor asupra vietii lui King ne-au dat oportunitatea de a spune povestea acestor evenimente istorice. Speram ca puterea creativa a filmului si impactul vietii lui Martin Luther King se pot combina pentru a prezenta o poveste cu o putere incontestabila, de care sa putem fi mandri", a declarat Steven Spielberg.
Martin Luther King Jr. a primit Premiul Nobel pentru Pace, in 1964, pentru lupta impotriva segregarii si discriminarilor rasiale.
Steven Spielberg , care a castigat de doua ori premiul Oscar pentru cel mai bun regizor, pentru Lista lui Schindler si Salvati soldatul Ryan, lucreaza in prezent la filmul The Adventures Of Tintin: Secret Of The Unicorn.
Sursa: Variety
Foto: Variety